Resor

En tracing respektingivande inspirerande migration mönstret av gnuer från serengeti till masai mara

Det är slutet av juli och solen flammande heta. Marken är full med knippen av torrt gräs. Djuren är rör sig om i en rastlös sätt. De verkar vara instinktivt kommunicerar med varandra på deras möjlig orsak åtgärd. Snart marken reflekteras och atmosfären är fylld med damm. Kraftfull och smidig djuren med en kort kalufs kallas även Gnu traska längs den oländiga terrängen med sina kraftfulla hovar. Nära 600 miles farliga årliga migration har börjat. Gnuer är på jakt efter bete fält. Wildebeest krypa ihop numrering nära till över en miljon men i separata besättningar. Tusentals zebror och gaseller gå med denna mödosamma vandring. Farofyllda resan, men är inte att migrera trollformler jämmer och död från svält.

Resan börjar i södra Serengeti i Tanzania flytta norrut i Serengeti västra korridoren. Som tiden går blir antalet alltmer större nyfödda läggs till besättningen. Konkurrensen om betesmark blir styvare. Som sommaren sätter, börja wildebeest Grumeti floden crossover. Floden är kraftigt angripna av glupska krokodiler. Vid denna punkt, många av de gnuer som är sjuk, svag och trött på grund av den oförsonliga terrängen duka till rovdjuren och andra har fastnat i floden muddy.

Med det Häcken bakom dem, i norr i Kenya är Masai Mara bete slätter. Detta är deras destination. Masai Mara National Reserve är en vantage plats att skåda Mara crossover. I slutet av juli börjar besättningarna anlända och vänta på den sista farliga crossover när deras antal sväller. Här är där en annan bra antal besättningen förlorar sina liv. Det uppskattas att 200.000 gnuer skulle ha dött när migreringen är över.

Med den snabbt föränderliga klimatförhållanden villkor och vädermönster, man kan aldrig vara säker för hur länge den migration som är kommer att en av de sju naturliga underverk i världen pågå. Därför är detta en betydelsefull händelse vars syn kommer att för evigt bli populär i ens sinne. Dessutom kommer det definitivt väcka en önskan i dig att komma tillbaka igen till se den imponerande GNU migrationen. Dock med ökat intresse för detta underverk i världen, som mycket görs för att bevara det genom att kontrollera på mänskliga ingrepp i skogar och spelet reserver och förändringar i väderleken. Med dessa åtgärder, kommer att denna spektakulära webbplats fortsätta under lång tid framöver.