Resor

Missa inte dessa platser när du besöker jamaica

Planerar du ett besök på Jamaica? Denna artikel syftar till att kort påpeka några fakta om landet samt peka ut några stora turistattraktioner.

Lite bakgrund om ön:

Jamaica är en östat som ligger i Karibiska havet. Den ligger omkring 150 kilometer söder om Kuba. Det är landets femte största ön i Västindien. Jamaica var tidigare känd som Santiago när det stod under spansk besittning. Senare 1655 kom det under härska av Storbritannien när den fick sitt nuvarande namn. 1962 blev det fullt självständigt från britten härskar. Med en befolkning på 2,8 miljoner människor är det det tredje folkrikaste landet i Amerika efter USA och Kanada.

Klimatet här är tropiskt. Landet var djupt skogsklädda före spanska invasionen 1494. Den spanska, och senare, den brittiska nybyggarna skära ner massa timmer träd för att bygga skeppet leveranser.

Viktiga turistattraktioner:

Falmouth - detta är Karibiens bäst bevarade georgianska staden. Det är en pittoresk plats omgiven av socker gods och boskap mark. Staden erbjuder ett vackert exempel på georgiansk arkitektur av 1800-talet. Om du besöker Falmouth, missa inte se Greenwood stort hus och bra hopp Estate. 'Half Moon Beach' och "Lysande Lagoon" är andra stora turistattraktioner i Falmouth.

Kingston - ett besök på Jamaica kan inte vara komplett utan ett besök i en hektisk stad. Den livliga staden liv är i klar kontrast till den avslappnade livsrytmen någon annanstans på ön. Det finns många sevärdheter i denna stad. Det finns många populära museer här som National Gallery, Naturhistoriska museet, Devon House etc.

Blue Mountains och nationalpark - om du vill njuta av hisnande berg scener, vattenfall, frodiga regnskogar som har exotiska växter, bör du absolut besöka de blå bergen och nationalparken John Crow. Parken är en livsmiljö av mer än 200 arter av fåglar och 800 arter endemiska växter. Naturälskare kommer säkert bli förtjust över denna plats.

Port Antonio - det ligger mellan bergen och en hamn. Port Antonio är en charmig fiskeby där människor leva på en avslappnad takt. Denna plats var en gång centrum för banan export. Det finns många attraktioner för besökare här. Scuba dyk korallreven och de kan njuta av jungle tours. Andra stora attraktioner i Port Antonio inkluderar Fort George och vackra fransmannens Cove.