Resor

Bästa tips för att äta på en budget i paris

Backpackers (eller alla på en budget) besöker den franska huvudstaden kan spara massor av pengar genom att stanna i en av de utmärkta Vandrarhem i Paris. Men kom ihåg att billigt, bekvämt boende är inte det enda sättet att hålla en snäva tyglar på handväska strängar.

Mat är onekligen en mycket viktig del av någons reseupplevelse och överraskande, det finns många bra sätt att njuta av en budget-vänlig måltid i Paris utan att kompromissa med kvaliteten.

Här är några snabba tips som hjälper dig att njuta av några av stadens bästa kulinariska läckerheter medan kringgå de många turistfällorna.

Styra klara av de berömda landmärkena - det bästa sättet att undvika turist restauranger (och därför turist priser) är att hålla sig borta från de stora turistattraktionerna i staden när du väljer ett café eller restaurang. Undvika matställen ligger nära Louvren, Eiffeltornet, Notre Dame och Champs Elysees, till exempel, om du inte vill att debiteras genom näsan.

Köpa drinkar i baren istället för tabellerna - oavsett var du väljer Vandrarhem i Paris, kommer de utan tvekan vara beläget nära lokala restauranger med en bar. Om du bara vill ha en drink i stället äta, du kommer att betala betydligt mindre genom att beställa direkt från baren i stället sitter vid ett bord. Du kan alltid flytta till en tabell om du väljer att äta senare.

Undvik "läsk" - du kan skylla cola skatter för den underlig anomalin av kolsyrat vatten eller kolsyrade drycker som Cola kostar mycket mer än ett glas vin här!

Be om en karaff kranvatten - kan du hamna spara en massa pengar om du beställer vanligt gamla kranvatten i stället för flaska. "Une karaff d'eau" är den fras som du behöver om du inte vill dyrt flaskvatten kommit till bordet.

Njut av nymalet bakat bröd till frukost - gå till ett café för en dyr turist frukost, följa din näsa till ett bageri (vi lovar att det inte kommer vara hårt runt någon av Vandrarhem i Paris), ta en baguette, croissant eller några andra bröd, Lägg i lite ost från stormarknaden och, voila, du har en äkta fransk frukost.

Gå till lunch eller brunch istället för middag - om du vill prova en mer exklusiva restaurang för lite kvalitetsmat, undvika att göra så på kvällen när priserna tenderar att stiga. Splurge på en lunch eller brunch att dra fördel av lägre priser.

Välj "à emporter" istället för "sur place" - i grunden, Välj att ta bort din mat i stället för att äta i vid ett bord. I många fall detta blir mycket billigare och du kan antingen ta maten tillbaka att äta i vandrarhemmet, eller hitta en solig plats i en park och ha en picknick.

Välj "une formule" - en meny är en av de billigaste alternativen för turister att äta i en av de restauranger eller caféer i centrum av staden. Vara medveten av kompletterande order om, som kan översätta till några extra euro du inte kanske omedelbart medvetna om.

Dricks är inte obligatorisk - de flesta restauranger här inkludera en serviceavgift i den slutliga räkningen, så du inte är skyldig att betala en extra spets. Ingen kommer att stoppa dig från att lämna några euro för utmärkt service, dock!

Medan bor i ett av de välbelägna Vandrarhem i Paris tar hand om pounds, kommer att vara kunniga när det gäller att äta bra säkert hjälpa dig ta hand om pennies.