Resor

Ett urval av de bästa alpina skidorterna

Alla som planerar att åka skidor i Alperna kan se fram emot en mängd minnesvärda upplevelser. Tid kan vara njuter av den fantastiska naturscenerier, fullända utmanande manövrar på snötäckta sluttningar och utforska de spännande afterski mötesplatser. Vintersport entusiaster kan vara intresserad av att lära dig mer om de alpina skidorterna nedan.

Mürren - Schweiz

Den schweiziska semesterorten Mürren har inte i alltför många ski semester kataloger. Men är det en idealisk plats för mellanliggande och avancerade skidåkare som gärna vill göra färska pulver spår. Intrepid äventyrare kan även vara frestad att gå off pist och zooma ner den backcountry träd går. (Men det är absolut nödvändigt att uppmärksamma säkerhetsvarningar när skidåkning i detta område.) Du kan även passa på att stanna till för fika på mountaintop Piz Gloria restaurang, som i en av de berömda James Bond filmerna.

Chamonix

Chamonix betraktas allmänt som en av de finaste skidorterna i världen. Med mäktiga Mont Blanc och valt som den första platsen för olympiska vinterspelen, detta är den slutliga destinationen för skidåkning i Alperna. De skickligaste idrottare har möjlighet att utforska utmanande pister som Couloir des Cosmiques, medan gärna amatörer kan kryssning Vallée Blanche. För avkoppling kan du njuta av en varm glögg och fånga några av de mest begåvade musikaliska artisterna på den populära Chambre Neuf efter en åtgärd packade dag i backarna.

Garmisch-Partenkirchen

Det finns så mycket att se och göra i den historiska regionen av Garmisch-Partenkirchen att besökarna är bortskämd för val. Du kan tillbringa avkopplande eftermiddagar att utforska de lokala sevärdheterna och smuttar på läckra tyska brygger på de traditionella kaffehusen. Du kommer också bli förvånad av den spektakulära utsikten från den stora peak Zugspitz. Utsikterna för glaciär skidåkning i Alperna Garmisch-Partenkirchen är en enorm dra för adrenalin junkies och du kan också titta på några av världens största nedförsbacke skidåkare delta i regelbundna tävlingar.

Alpe D'Huez

Skidåkare av olika förmågor har möjlighet att finslipa sina färdigheter på de pittoreska körningarna av Alpe D'Huez. Orädd vintern äventyrare kan sjunka från höjderna av Pic Blanc och navigera den särskilt knepigt Sarenne kör. För de mindre erfarenhet är de professionella instruktörerna dock å lära grunderna på plantskolan backarna och Les Jeux körningar. Kvällsunderhållning garanteras på skidpicknickar arenor som Freeride Café och L'Iglu.

Morzine

Morzine har anmärkningsvärda fördelen av att vara i närheten av den Chunnel och populära schweiziska i Genève. Det finns en mängd olika väletablerade skid- och snowboard skolor i området och några utmärkta pister. Den som planerar en semester skidåkning i Alperna i Morzine kommer inte bli besviken med det omfattande utbudet av faciliteter och spektakulära landskap.