Resor

3 top tips för att njuta av den mindre kända sidan av Toscana

Bokning i en av de fantastiska villorna i Toscana är det perfekta sättet att uppleva en verkligt magisk semester utforska denna härliga italienska regionen. Det finns så många sevärdheter och historiska platser att besöka, men ibland är det skönt att uppleva några av de mindre kända platserna. Här är tre förslag att göra.

Utforska Lucca på cykel

Hitta vad som är precis rätt för din budget och smak för din villor i Toscana är bara den första delen av planeringen; att välja vad du vill utforska attraktioner är en annan. Om du bor nära den staden Lucca, är det bästa sättet att verkligen lära känna denna härliga stad och njuta av sevärdheterna genom att utforska på en cykel. Staden är omgiven av en månghundraårig (går tillbaka till 1500-talet) befäst mur, som nu är mer en trädkantad aveny än en defensiv struktur. Avenyn sträcker upp runt en fyra kilometer spår, med gott om cykeluthyrning, kaféer, rastplatser och butiker längs vägen. Allt du behöver göra är Visa upp, hyra en cykel och hjälm (hyresavgifter är mycket rimligt), och sedan anges för att utforska. Vädret är oftast perfekt för detta, som fantastiska Tuscany är att ännu i mitten av augusti temperaturen är bekväm nog för ett par timmars cykling. Till råga på off, chef över till den pittoreska Torre Guinigi, sitter ovanpå som en vacker Lund av gamla ekar och den bästa utsikten över det omgivande landskapet.

Guidade vandringar genom Siena

Guidade promenader är en stor attraktion i regionen för dem på en kortare eller längre paus i någon av villorna i Toscana - möjligheterna är många och varierande. Men även sådana turer finns i de flesta städer eller tätorter i regionen, möjligen en av de mest givande är de i och runt den underbara medeltida staden Siena. Mellan världen kriger 1 och 2: a världskriget Siena såg en hel del åtgärder och väggarna i byggnader bär fortfarande ärr på den tiden, som en kunnig guide kommer att kunna påpeka. Än finns det också många andra måste-se platser av historiskt intresse, inklusive rum för minnet i Casermetta och monumentet Asilo. Du kan också besöka den äldsta sjukhuset i Europa eller engagera twilight fotografiska utflykter.

Besök Film-apparater

Om du är en filmfantast, har du en guldgruva av spännande platser att besöka i detta underbara italienska regionen. Om du är lycklig nog att bo i en av villorna i Toscana nära en region där någon av de mer kända filmerna har gjorts, ta chansen att besöka. Till exempel den staden Cortona är en pittoresk by stående på en pittoresk kulle som har bakgrund för ett antal kända filmer - som "Under Toscanas sol" (starring Diane Lane och baserat på en 1996 memoar av Frances Mayes) och "Livet är härligt" (av skådespelaren och regissören Roberto Benigni). Val d'Orcia dalen var uppsättningen för Russell Crowe "Gladiator", och Florens enligt inställningen för klassiker som "Ett rum med utsikt."