Resor

Njuter av de bästa julmarknaderna i Alperna

Om du planerar en festlig semester i någon av de alpina skidorterna, det inte bara skidåkning du har att se fram emot - det finns också massor av andra aktiviteter. En paus för att njuta av lite skidor i Alperna kommer också att ge dig ett perfekt tillfälle att uppleva några av de utmärkta julmarknaderna i regionen. Här är bara några som kan inkluderas på resvägen festlig semester.

Monteux

Monteux julmarknaden är idealiskt beläget i ett område som domineras av de imponerande bergen och vatten av Genèvesjön. En mängd specialitet stånden sälja ett sortiment av festliga behandlar, och shoppare kan mingla med lokalbefolkningen och välja från Prisvärd semester souvenirer. Barnen kommer att ha möjlighet att träffa Santa Clause på grottan av Rochers de Noye och höra förtrollande jul sagor på Château de Chillion. Medan majoriteten av turister är här för utsikterna till skidåkning i Alperna, erbjuder marknaden en respit från mer energisk verksamhet.

Annecy

Stall ägarna på marknadens Annecy i Frankrike skapar en verkligt underbar scen genom att klä upp i ett sortiment av traditionella klädsel. De säljer allt från handgjorda smycken till kreativa festliga bilder och lokala råvaror. Om du är i området på semester skidåkning i Alperna, har du möjlighet att plocka upp en mängd fynd före ägnar sig åt kulinariska läckerheter på restauranger som Bilboquet och Contresens. Romantiska promenader kan avnjutas under mild belysning av juleljus och speciella ögonblick kan delas medan du tittar på reflektioner på vackra sjön Annecy.

Innsbruck

Det finns en mängd mycket populära julmarknader i Förenade kungariket, men få har den festliga överklagandet av tyska Innsbruck marknaden. Beläget i den historiska miljön i gamla stan, och vanligtvis pryds av mild snöfall, är detta ett paradis för vintern shoppare. Färgglada juldekorationer, rejäl bayersk mat och handgjorda presenter finns från de många stånden. Barn kan njuta turer på merry go round och hugg in söta sockervadd, medan vissa människor tar chansen att fånga magnifika musikaliska framträdanden på de lokala mötesplatser efter en dags skidåkning i Alperna.

Kitzbühel

Mountain resort Kitzbühel är mest känd som platsen för världsklass utförsåkning skidåkning tävlingar. Men om du besöker på förvandlas jul du kan bli förvånad över att se den medeltida staden centrum till en magisk winter wonderland. Distinkta ljudet av körsånger kan höras över kakofoni av ivriga festliga shoppare. Om du föredrar en mer avslappnad upplevelse, kan du följa den frenetiska festliga scenen medan du smuttar på en drink på en av de populära après ski arenor.

St Gallen

Det finns ingen förneka överklagandet av den schweiziska julmarknaden i St Gallen. Vandra genom de snötäckta gatorna och njuta av utsikten över de historiska sevärdheterna, sedan paus för festliga reflektion under belysning av den enorma julgranen innan surfning ett sortiment av godis från Marknadsbodarna. De läckra biberli kex är inte att missa. Besök matälskare kan också vara angelägen om att prova traditionell schweizisk raclette efter hänge oss åt lite shoppingterapi.