Resor

Topp 3 platser att besöka i Sicilien

Sicilien är den största ön i Medelhavet, och det kan vara lite överväldigande att planera en semester som låter dig se det bästa som denna underbara destination har att erbjuda.

Men medan andra får begränsa deras tur att se storheten i Sicilien villor, katedraler och andra historiska byggnader, det bästa sättet att lära känna ön är att upptäcka alla hennes många aspekter. De livliga marknaderna, de fantastiska stränderna och landskap och viktiga arkeologiska platser gör detta till ett verkligt fantastiska turistmål, så att besökare som vill uppleva lite av allting bör börja med följande webbplatser.

Historiska marknader i Palermo

Ingenting avslöjar äktheten av ön mer än de lokala marknaderna, särskilt i Palermo, där färska producerar, bakverk, bröd, ostar och lokala hantverk finns i överflöd. När på en semester till Sicilien, ger villor inom enkelt räckhåll från Palermo dig möjlighet att utforska i Detaljer denna underbart uppfriskande staden. Strosa runt Il Capo, en av Palermos mest trafikerade marknaderna, och den stora mångfalden produkter och livlig atmosfär kommer att göra även första gången besökare att känna dig hemma direkt. Den historiska marknaden av Il Capo är bäst att besöka under tidiga morgnar.

Antika staden Agrigento

Ön är hem för fem UNESCO: S världsarvslista, och du bör inte missa ett besök till Agrigento, en fascinerande stad med forntida grekisk arkitektur. Det är en plats där blandning av italienska och grekiska influenser kan ses och undersökas i detalj. Valle dei Templi och Scala dei Turchi är viktiga landmärken i Agrigento, med den förra är en av Italiens främsta nationella monument, och senare en lika berömda antika ikon. En av de mest besökta städerna i villor nära Agrigento på Sicilien kommer att ställa dig i hjärtat av en djupt historisk region. Stadens arv visar i den klassiska arkitekturen, gamla byggnader och andra strukturer känd för sina arkeologiska arv. Det finns även ruiner av grekiska tempel utspridda över hela staden.

Lysande stränder i Eoliska öarna

När du bor på Sicilien, plats villor hyra sommaren naturligtvis du inom räckhåll för öns härliga stränder. De Eoliska öarna, beläget i norra delen av ön, är en måste-se plats att besöka. Som en produkt av över 200 000 års vulkaniska aktiviteter är öarna som utgör skärgården nu en populär turistattraktion. Men förutom de spektakulära vatten som omger de Eoliska öarna, de också skryta med ett antal grottor och karga klippor - detta fantastiska landskap är verkligt hisnande. Byggnader och hus hela öarna bära en distinkt arkitektur som skiljer dem från resten av ön, och de vitkalkade husen kompletterar perfekt miljoner dollar utsikten över Tyrrenska havet.