Resor

Utforska den konst, film och arkitektur av Sicilien

Det underbara med den italienska ön Sicilien är det faktum att det inte är så populära (och tungt krypande med turister) som andra destinationer i landet. På Sicilien kommer villor inte bara spara pengar, de kan också ge dig frihet att fullt utforska alla intressanta platser på ön. Följande är bara några av de platser som du bör kolla där.

Besök på "Gudfadern" Set platser

Avid fans av Francis Ford Coppolas "Gudfadern"-trilogin kan vara spännande att ta chansen att besöka de platser där filmer sköts. Corleone, där familjen Corleone förmodligen kom från, är inte särskilt intressant, eftersom den faktiska staden verkligen uppfyller sina förväntningar på en plats som gett upphov till lik av Don Vito; dock kommer du inte bli besviken med ett besök till Forza D'Agro och Savoca, både nära den härliga (men turistiga) staden Taormina. Om du bor på Sicilien, ger villor inom Forza D'Agro och Savoca dig en bra bas att utforska. Städerna själva har en kuslig (på ett bra sätt) känsla och förmåga att transportera dig till förflutnan. Den Bar Vitelli (som var med i första filmen Gudfadern) ser fortfarande varje tum som det gjorde tillbaka i 1970-talet. Forza D'Agro berömda kyrkogården ligger på en mycket dominerande kulle, och gör för en fascinerande utforskning även för dem som inte har sett Godfather filmerna.

Häpnadsväckande konst

Öns cache av konst och arkitektur är helt enkelt käken släppa. I själva verket på Sicilien kan villor att hyra även bära de bästa funktionerna i barock arkitektur, med intrikat utformade möbler och konstnärliga verk pryder interiörerna. Konsten att ön är inte koncentrerad på alla ett enda ställe, och du hittar de finaste exemplaren av barock konst och arkitektur i hela överallt från Palermo till Catania.

Arvet från Grekland

På grund av dess stora grekiska inflytandet, på Sicilien, villas kan ibland ha en något grekiska utseende. I själva verket på denna italienska ön hittar du några av de bästa grekiska tempel denna sida av Aten. Många av templen har genomgått restaurering, men de i vad som kallas "dalen tempel", i Agrigento, är mestadels fortfarande står på sina egna tusentals år gamla styrka. Dessa grekiska templet platser har också ofta sina egna ursprungliga teatrar, som den som konstaterades i Syrakusa. Den största, mest hisnande exempel kan hittas i den antika grekiska staden i Selinunte, ligger i den sydvästra kusten av ön. Selinunte är liknande till Pompeji, även om det är mycket mer vittrat, har ingen av konservering hjälp Pompeji fått från att ha begravts under flera meter av vulkanisk aska. Sammantaget erbjuder den grekiska städer och tempel en oförglömlig upplevelse för älskare av historia.