Resor

3 av de mest spännande dolda kyrkorna i Toscana

Hyra en av de utmärkta villorna i Toscana erbjuder början på upptäcktsfärd i regionen. En av de mest intressanta aspekterna av området är att utforska dess många underbara kyrkor. Förutom att vara centrum för religiös dyrkan, kyrkor var bastioner sista utväg under inbördeskrig eller var platserna av stort politiskt inflytande. Här är bara tre av de bästa kyrkorna i regionen som är fascinerande att besöka och lära dig mer i detalj.

San Giovanni Fuorcivitas kyrkan i Pistoia

Med tanke på denna kyrka ligger i en stad som har ett välförtjänt rykte för att vara upproriska och en plats för sorg (med kända poeter Gabrielle D'Annunzio och Dante Alighieri immortalising det i vers), resa San Giovanni Fuorcivitas kyrkan i Pistoia gör en utmärkt dag från din bas i en av de närliggande villorna i Toscana. I själva verket, kommer du inte bara att besöka en kyrka; på dess antika murar kan du läsa mycket blodspillan och stridigheter tumultartade historia sedan staden grundades av ättlingar av rebellen Lucius Sergio Catalina mer än två tusen år sedan.

Trots det historiska våldet, staden utstrålar en compellingly tecken att endast sådan en rutig förflutna kunde ha skapat. Kyrkor, inklusive San Giovanni Fuorcivitas, var ofta konflikt som tjänstgjorde som inställningen av många webbplatser en strid, särskilt mellan två stridande ätterna, Pianciatichi och Cancellieri. Dessa dagar, nivån på bevarande av de medeltida kyrkorna i Pistoia och historierna bakom dem samla djupa uppskattning.

San Miniato al Monte basilikan i Florens

Det finns inte mycket kvar i Florens som verkligen kan beskrivas som "dolda", men vi även basilikan San Miniato al Monte här som dess läge gör det enkelt för turister som är omedvetna om var exakt man ser för att missa det helt. Det stora temat i florentinsk arkitektur är renässansen, så den basilikan, den romanska perioden och endast en av en handfull av exemplar av sådana fortfarande bevarade idag, fungerar som en fantastisk kontrapunkt. Uppkallad efter den halshuggen martyren, vars död är omgiven av legenden, är basilikan San Miniato al Monte ett måste-besök om du bor på en av villorna i Toscana inom enkelt räckhåll från Florens.

Kapellet i Saint Michael ärkeängeln i Semifonte

Om du har besökt katedralen Santa Maria del Fiore i Florens, ritad av Brunelleschi, bör du också prova att se dess miniatyriserad version. Kapellet i Semifonte är bara en femtedel av storleken på en i Florens, men vad den saknar i storlek gör det upp för det i dess andra funktioner. Kyrkan omges av böljande sluttningar och vinstockar av dalen Elsa, lugnet som på något sätt överskuggar dess våldsamma historia. Flera hundra år sedan, kraftfull florentinare belägrade Semifonte och förstörd det som ett straff för att försöka överträffa Florens. Det efterföljande förbudet mot någon ytterligare konstruktion har resulterat i kyrkan är den enda (mycket vacker) påminnelse om vad Semifonte har uthärdat genom århundraden. Om du bor på en av villorna i Toscana inom en enhet i denna region, bör du planera ett besök till denna spektakulära webbplats.