Resor

Planerar en romantisk semester i Italien

Italien är en av de mest romantiska destinationerna i världen. Den har tusentals års värde av arv fortfarande tydligt i dess magnifika städer. Italien har i själva verket 50 världsarv - ett sant bevis på varaktig kärlek och uppskattning för sitt kulturella arv.

För en romantisk italiensk semester, boende är en av de första saker du bör sätta på plats, särskilt under peak månader - och säkerligen om du planerar att besöka de mer turistiga destinationerna. Som en tumregel är det bästa sättet att uppleva romantik i Italien att besöka när det är mindre folk och utforska platser som inte typiskt svärma med andra semesterfirare.

Den kustnära staden Amalfi

Medelhavsklimat och läge, är Amalfi och dess närliggande städer avnjuter under sommaren. Men eftersom detta är också tiden i topp som lockar tusentals turister från hela världen, de som vill undvika folksamlingar kan besöka veckorna precis innan högsäsongen börjar. Inte bara att detta liten tweak i timing bidra till en mer romantisk italiensk semester boende under denna tid kan också vara lättare att hitta och något billigare. Medan i Amalfi, dess huvudattraktion, bör Saint Andrew's Cathedral inte missas. 1000-talet katedralen är stommen i i detta Panorama kuststad, och lägger till en rustik vädjan till den semester upplevelsen.

Sardinien

Om du funderar verkligen att komma bort från folkmassorna, kan besöker en ö mitt i Medelhavet hjälpa dig. Sardinien är den näst största ön i Medelhavet, efter Sicilien. Dess huvudstad, Cagliari, är en gammal stad med en varaktig kulturarv. Men medan stadens storstadsområde är stora turist-hubb, det finns platser i Cagliari och resten av Sardinien som kan ge den ultimata romantiska italienska semestern. Logialternativ i Cagliari mysiga villor som gör att du känna att du är tusentals mil från staden buzz.

Poetto, Cagliaris främsta stranden, sträcker sig fem mil och ståtar med gudomlig vit sand. Även om det kan bli trångt på kvällen på grund av nattlivet, har en mer avslappnad atmosfär under dagtid, speciellt på morgonen.

Konst navet i Toscana

Efter att ha utforskat pittoreska Amalfi och kulturellt rika Sardinien, finns det en annan region i Italien som bör stå högt på listan. Som födelseplats för renässansen är Tuscany känd för många saker, en stor del av som är dess konstnärliga arv. Dessutom har sju orter i regionen listats som världsarv för deras historiska, konstnärliga och arkitektoniska betydelse. En av platserna är den historiska stadskärnan i Florens, och ett besök här kommer utan tvekan ge ut romanen på någon italiensk semester. Boende i Toscana vimlar, och regionen har så många konstnärliga centra att infrastruktur och attraktioner är oöverträffad.