Resor

Hur ska en bra baksätet drivrutin

Tänk på alla du känner. Dina vänner, familj, medarbetare och även enstaka Liftarens är alla människor du väljer som passagerare. De är antingen bra baksätet drivrutiner eller tyvärr dåliga.

Som förare kan du välja som du tillåter i bilen, och som en passagerare kan du välja hur du reagerar på din drivrutin. Följ dessa tips och du kommer inte bara att undvika skador, men dyra reparationer och försäkring ökade.

1. När i tvivel: säga något!

Även om det verkar att föraren ser ett potentiellt hot, kan han eller hon inte. När du ser en bil bryta framme eller oseriösa förare samman, måste du tala om för föraren. Att vara lugn och koncist med din varning. En muntlig varning som "Se upp", "Bil framåt", eller ett enkelt "Hej!" får förarens uppmärksamhet och kunde förhindra en olycka.

2. när föraren är trött: vaknar dem!

Somna vid ratten är en av de vanligaste orsakerna till bilolyckor. Om du rider med någon som ligger på sömn, spela lite musik! Stänga av radion en station eller låt föraren vet och kan sjunga med. Åtminstone, kan något din drivrutin mumla felaktig lyrics eller hum till. Undvik musik som kan invagga dem att sova. Rulla fönstret passagerare ner och, när det är möjligt engagera föraren i samtal. Att hålla en drivrutin i ögonblicket och fokuserade på vägen är nyckeln till ett säkert sätt nå din destination.

3. inte bry sig föraren.

De två första förslag kan göra en läsare som anser att det är viktigt att alltid låta deras förare som vet hur de gör. Detta är inte fallet. Låt den som kör helt enkelt med bil. Kom ihåg att du är passagerare och agera därefter. Om din vän eller drivrutinen du vill lyssna på en radiostation eller låt som du inte gillar, kan du bara göra en sak: komma över det! Det bästa sättet för att du och din förarens säkerhet är att låta föraren vara bekväm och tillfreds.

4. utför ingen föraren utarbeta berättelser eller debatter.

En lång historia med många detaljer kan enkelt distrahera en drivrutin. Föreställ dig att läsa en bok. Vid läsning, blir många människor helt konsumeras av sin fantasi och nedsänkt i bokens beskrivande karaktär. De flesta glömmer deras verklighet helt. Detta kan även inträffa när en baksätet driver berättar sin förare en långa och invecklade historia. Oavsett om det handlar om din dag, din flickvän, eller ditt förakt för organiserade regeringen, kan du enkelt distrahera föraren. Detta utgör en fara för ditt liv och livet för dem omkring dig. Ingen vill vara i en förödande bilolycka över en politiska eller religiösa argument.

Bottom line: Låt föraren vara föraren. Ditt jobb är att vara en passagerare. Välvillig baksätet körning ingår bor vet att veta din drivrutin och erkänner deras tecken på sömnighet. Undvika onödiga distraktioner och du undviker skador. Och om du förhindra en olycka kommer du att höra orden, "Wow. Tack, dude."