Resor

Topp 10 sevärdheter på semestern sardiska

En sardisk semester är en dröm för många människor, med behaglig medelhavsklimat, rik kultur och färgstarka historia. Om du vill göra mest av din resa, bör du lägga till dessa anmärkningsvärda sevärdheter till din resplan av saker att göra och platser att besöka på denna underbara italienska ön.

1. costa Smeralda - ligger i Arzachena, denna särskilda kuststräcka har blivit en hotspot för turister. Med villor, resorts, marinor, butiker och restauranger är detta platsen att gå om du vill koppla av och verkligen njuta av din Sardinien semester.

2. Museo Archeologico - ligger i Olbia, detta museum är tillägnat den handels- och hamnhistoria av ön liksom konflikterna mellan romarna och karthagerna. Ofta kan du även fånga en konsert medan utställningarna pågår.

3. Su Nuraxi di Barumini - ligger i Barumini, denna gamla bastion är en av de äldsta och mest imponerande exempel på Nuraghic arkitektur. De klädd sten och cirkulära defensiva torn erbjuder ganska behandla för historia älskare.

4. är Zuddas grottor - ligger i Cagliari, dessa anslutna caverns är fyllda med spöklikt vackra stalaktiter och stalagmiter formationer. Det finns även en formation som ser kusligt lik en orgel. Också, kan du stöta ännu eerier horisontella aragonit formationer, som forskarna inte har ännu till fullo förstå.

5. Nora - belägna nära Pula, de antika ruinerna av denna webbplats registreras som den äldsta på ön, och hem till Nora Stone - det äldsta dokumentet att nämna namn Sardinien i det feniciska alfabetet.

6. Spiaggia Le Dune di Piscinas - ligger i Arbus, denna fantastiska strand frambringar den uppfriskande överklagandet av azurblå havet tillsammans med fascinerande utsikt över sanddynerna och inre vegetation. Denna särskilda strand är särskilt attraktivt att besöka om du lyckas komma under lågsäsong.

7. le Bombarde nöjespark - ligger i Alghero, är denna nöjespark bra om du reser med barn på Sardinien semester. Aqua stötfångare Rider, elektriska mini quad spår, uppblåsbara lekplatser och även studsmatta områden gör detta en kul resmål för hela familjen.

8. Sa Sartiglia - ligger i Oristano, detta festliga evenemang är den sardiska versionen av "Carnivale". Den levereras komplett med ridsportsevenemang och sin egen "kung av firandet" - Su Componidori - som verkar fylld i en oförsonlig vit mask och företrädare för dualiteten i många saker i livet.

9. basilikan San Gavino - ligger i Porto Torres, denna tidigare domkyrkan är byggd i proto-romansk stil av valv och rundade valv. Även strukturen själv är en enkel men härliga exempel på tidig romersk arkitektur, är det värt att notera att kyrkan påstås hus resterna av martyrer vördas genom tiderna.

10. Tenute Olbios - ligger i Olbia, denna vingård erbjuder guidade turer som täcker vinframställning processen samt en vinprovning evenemang där du kan prova klassiska lokala årgångsviner. Du kan även utöka turen för att täcka vingård och urval ostar, antipasti och salumi - ett definitivt måste för matälskare på Sardinien semester.