Resor

Provsmakning Toscana - semester för att upptäcka det toskanska köket

Planerar en resa till Toscana? Semester i denna spektakulära italienska regionen skulle helt enkelt inte vara komplett om du tillåter dina smaklökar göra vissa touring egen.

Det finns otaliga mer, är här bara några av de mest läckra läckerheter bör du prova under din tid här.

Bistecca alla Fiorentina - denna mycket sällsynta Porterhouse steak är en signatur maträtt du bör definitivt prova på semestern Tuscany. En av Florens är innerliga rätter, det består av cirka 1,5 kilo ljuvlig, sällsynt nötkött. Massor av salt, peppar och olivolja ta fram den inneboende sötman av al utbildaren eller blodig biff.

Tagliata Rosbif - om du är på humör för en lättare men ändå fylla nötkött maträtt, då du kanske vill prova den lokala toskanska versionen av rostbiff. Varje chef har sin egen unika sås - vilket gör det värt att prova de olika stek nötkött rätterna i någon av de städer du besöker.

Pici Pasta - Pici är utpräglat toskanska pasta, som består av tjocka handrullade nudlar. Det finns många sätt där pici serveras, pici cacio e pepe (eller ost och peppar pasta) är en särskilt intressant erbjuder du bör hålla ögonen öppna för.

Pappa al Pomodoro - tomater, vitlök, basilika, olivolja och -vänta - unken bröd alla kommer tillsammans för att bilda en förvånansvärt god kombination. Detta är faktiskt en soppa, om än en så tjock att du kommer få det lättare att äta den med en gaffel i stället för en sked!

Ribollita - hittar du denna tjocka, tröstande soppa i många land kök runt Toscana. Semester i den kallare inte skulle vintersäsongen helt enkelt vara komplett utan rejäl skål med ribollita, fylld med lök, selleri, morötter, svart kål och täta bröd.

Trancio di Tonno alle Spezie - sugen på en trevlig, rejäl biff men föredrar att hålla saker på den ljusare sidan? Sedan denna generös portion rostad tonfisk gnids in med salt, peppar och en array av toskanska kryddor är precis vad du söker efter.

Castagnaccio - på humör för öken? Chestnut kaka kan hittas i många restauranger och konditorier runt om i regionen. Denna härligt nötig dessert är perfekt vid slutet av måltiden och varje region har sin egen variant av kakan, från att lägga till örter som rosmarin till zestier erbjudanden som apelsin skalet.

Cantucci - de berömda toskanska mandel biscotti är en annan favorit behandla som du inte bör missa när du bor i regionen. Dessa kakor serveras ofta med ett glas starkt, sött vin kallas vin santo. Tanken är att doppa kexen i vinet att mjuka upp dem och fräscha upp din palett efter en särskilt tung måltid.

Vino della Casa - husets vin för varje stad du besöker är en behandling som du verkligen måste prova - särskilt eftersom dessa städer som alla erbjuder sin egen unika utbud. Om du inte verkligen en kännare men ändå vill plaska, helt enkelt prova bordsvinet kommer att ge dig en bra grund.

Tänk alla dessa delikatesser på och du kommer att kunna upptäcka dina egna favoriter att njuta medan i Toscana. Semester är ju allt om att upptäcka de underbara och olika köken i världen.