Resor

Njuter av laidback attraktionerna i semester i puglia

Semester i Puglia, i Italien, avslöja en region av återhållen palett, men det är inte mindre vackra än de mer besökta områdena av landet. Med azurblå hav vit sand och den dämpade gyllene toner av landsbygdens spannmål och olja producerande områden, hade rika landskapet Puglia sin egen unika karaktär.

Medan du inte njuter turistiga bilden av de mer populära regionerna i Italien, har en långsamt brinnande charm som fler och fler människor upptäcker. Semester i Puglia erbjuder en underbar upplevelse för dem som föredrar en avslappnad och vilsam resväg, men utan att offra den imponerande sevärdheter och härliga attraktioner.

Här är några av de saker som målar porträtt av oförglömlig semester i Puglia.

Blue Seas

Regionen skördar fördelarna med två hav: joniska och Adriatiska havet. Santa Maria Di Leuca, som ligger mellan de två vattenförekomsterna och Tremitiöarna erbjuder vackra kustlandskap med havsbottnar myllrar av liv och färg - med vissa områden sträcker sig 90 meters djup.

Garganto halvön, beläget i norra delen av regionen, är också ett populärt resmål, med sina sandstränder och vita kalkstensklippor.

La Città Bianca, Ostuni

Anses vara en av de vackraste i regionen, den historiska staden Ostuni betraktas som en arkitektonisk pärla. Dess vita väggar och byggnader är en oförglömlig syn. och göra för en fantastisk fotografisk möjlighet.

Ostuni's "gamla stan" är centrerad på en kulle citadell, som fortfarande spikas genom murarna. Ett besök i den vita staden måste inkludera katedralen och Bishop's Palace, samt de underbara palazzi som är öppna för allmänheten.

Trulli i Alberobello

Vitkalkade, spetsiga-topped bostäder grupperade tillsammans för att ge intrycket av en hobbit staden bildar den största attraktionen i Alberobello - det är också anledningen till staden skulle förklaras som ett världsarv. Dessa konstiga ännu pittoreska byggnader har tjocka stenväggar, som är unikt tillverkade utan murbruk.

I vissa områden, alla bostäder är trulli är det ganska surrealistisk upplevelse att besöka de platser där de hoppar ut mellan normala ser byggnader. Missa inte den trullo kyrkan Chiesa dei Santi Medici Cosma e Damiano och den närliggande Trullo Sovrano, som är precis som en typisk trullo boning, men i mycket stor skala. Det finns också Museo del Territorio, en struktur som består av cirka tio trulli, där flera rum har återskapats i period stil för en bild av hur invånarna används för att leva. Det finns också några intressanta spiror från översidan av gamla trulli. För att slutföra erfarenhet, kan du även bo för en natt eller två i en trullo.

Vin och olivolja

Semester i Puglias landsbygd bör också omfatta ett besök eller en övernattning till en av masserie på landsbygden. Dessa befästa gårdar nu förvandlas mestadels till Hotell, och ligger oftast bland vingårdar och olivlundar. De är ett bra ställe att prova produkter från regionen, inklusive honung-glögg vin, de vita vinerna av Martina Franca och Locorotondo, och den bästa olivoljan.