Resor

Utforska den mindre kända regionen molise i Italien

Stoppade ner i södra delen av Italien, är precis ovanför den sporre och boot, den kustnära-regionen Molise. Detta är den yngsta regionen i landet, eftersom det bara delad från sin granne i 1963. Italienska villor i detta område är perfekt för att utforska den Adriatiska kusten, med sina vackra blå vatten och Medelhavet vegetation bara ett stenkast bort.

Men regionen inte är en av de mest populära, gynnar det faktiskt den självständiga resenären. Här, kan du fortfarande känna du upptäcker något nytt, spännande och autentiskt italienska. Villor nära havet utgör en utmärkt bas att utforska kusten, medan de närmare Apenninska åsen tar dig till hjärtat av den italienska landsbygden. Medan du är i regionen, finns det några ställen som du bara måste besöka, inklusive Campobasso, Isernia, och nationalparken Abruzzo, Lazio och Molise.

Campobasso

Tros ha grundats före den 8: e talet som en befäst by där slottet nu står, ger Campobasso fortfarande en enastående och imponerande stad som du kan besöka när du bor i en av de utmärkt beläget italienska villorna runt Molise. Den gamla staden är hem till slottet Monforte, som byggdes på 1500-talet av greve Nikolaj II Monteforte, efter episka jordbävningen. Det stora slottet är en imponerande symbol för staden, med dess fyrkantiga vallar och panoramautsikt. Förutom slottet har staden också en katedral, byggdes 1504 och rekonstruerade 1805; den romanska kyrkan Saint Bartholomew; och 1100-talet gotiska kyrkan i San Giorgio. Du bör också sluta i att den Museo del Presepe, i gamla stan, lära sig mer om de antika rekreation i krubban.

Isernia

Fortfarande återspeglar layoutändring av en gammal romersk stad, Isernia är ett måste se om du är intresserad av historia. Staden grundades ungefär 700 000 år sedan, och i själva verket är hem till några av de äldsta mänskliga kvarlevorna någonsin hittats. Även om staden har haft en massa förstörelse under århundraden - med jordbävningar och krig - det var och är motståndskraftiga. Även om det, var noga med att promenera längs gatorna, med beaktande av deras olika layout, sedan iväg till se Fraterna fontänen, som byggdes på 1200-talet av romerska ruiner.

Nationalparken Abruzzo, Lazio och Molise

Nationalparken som täcker dessa tre regioner fortfarande ofta bara kallas Abruzzo nationalpark, och är stor och fylld med ett intressant utbud av flora och fauna. Bor i italienska villor nära park ger dig den perfekta ursäkten att njuta av några av de mest orörda naturliga bevarar i landet. Grundades 1922 och spelar parken nu en viktig roll i bevarandet av djur som Björn och varg. Det bästa sättet att utforska parken är en häst rida eller cykeltur, vilket gör att du verkligen uppleva vilda utrymmen.