Resor

Jakhoo-templet - en forntida tempel av hinduiska gudom, hanuman

Jakhoo temple är ett mycket gammalt tempel i Shimla, Himachal Pradesh. Templet är tillägnat mycket dyrkas hinduiska gudom, Hanuman. Den berömda templet ligger på en höjd av 2450 möh. Det är också hem till världens högsta staty av Lord Hanuman (apa hinduisk Gud). En gigantisk staty är 108 fot hög och överträffar statyn av "Kristus Frälsaren" i Rio di Janeiro, Brasilien. Dessutom är Jakhoo kullen den högsta toppen i alla Shimla.

Jakhoo ordet härstammar från ett annat Hindi ord "Yaksha". Yakshas är mytologiska karaktärer i hinduisk mytologi som ansluter människor till gudarna. Det tros och förklaringen går, Lord Hanuman vilade på denna plats medan han var på jakt efter "Sanjivni Booti". Det sägs också att toppen av berget är platt eftersom Herren Hanuman vikt tillplattad hela området. Därför är det troligt att detta tempel är antika och dess ursprung går tillbaka till perioden Ramayana.

Jakhoo templet är en av de viktigaste turistmålen i Himachal Pradesh idag där familjer swarm under hela året. Backen fungerar som en vandring där äventyr älskare uppfylla deras behov av vandring. Annat än att erbjuder förlägga lysande solnedgång och soluppgång utsikt från toppen. Det finns ett antal smala gator och vägar som erbjuder en av ett slag "promenad" erfarenhet. Dussehra festivalen firas med stor bravur i Jakhoo-templet. Templet har en enorm klocka vilken besökare ring för deras lycka.

Templet är väl ansluten via flera transportmedel och ett stort centrum för turismen i Himachal Pradesh. För att nå denna vintage punkt i Shimla, går regeringen i Himachal Pradesh specialiserade taxibolag. Regeringen är också att bygga en linbana för att ytterligare underlätta att underlätta för besökare.

Templet är alltid trångt med apor. De blir inte våldsam om inte hotade. Det är klokt att inte panik när apor folkmassan du, följa dig eller frisk dina fickor. Vara lugn som en panik reaktion kan utlösa rädsla i apor. Troende och turister som att mata bananer till dessa apor. Ingen typ av footwears är tillåtna inne i templet lokaler. Platsen är öppet för besök under hela året. Alla, är Jakhoo tempel ett bra ställe att besöka, lämnat sin naturskönhet och andliga betydelse. Det är nästan omöjligt att förbise denna destination när du besöker Himachal Pradesh.