Resor

Besöker stockholm under norrsken semester

Den naturliga fenomen som lockar så många människor att inleda norrsken semester är i första hand en upplevelse som är oförglömlig. Men medan du njuter av den naturliga skönheten i Sveriges avlägsna platser att se norrskenet, är det väl värt planerar att tillbringa några dagar i Stockholm också. Stockholm är en spännande och livliga stad med många sevärdheter, museer och restauranger att hålla dig väl underhållen.

Hemma hos Aurora Borealis

Många norrsken semester är baserade i remote Svenska Lappland, av uppenbara skäl mer fri visning möjligheter. Långt bort från stadens ljus tar det magnifika norrskenet över natthimlen, fantastiska besökare med den dansande skådespelet. Populära destinationer för observationer inkluderar Abisko och Luleå skärgård. Båda områdena är kända för sin naturliga skönhet och besökare har möjlighet att bo i den berömda Tree Hotel eller Ice Hotel under sin semester där.

Snabbare tempo spänning

Dock efter lugnet av att titta på norrskenet, kan semester i Sverige bli lite snabbare tempo av rubrik i landets huvudstad, Stockholm. Stockholm kan nås genom en kort flygning eller några dagars bilsemester. En gång i staden är alternativen oändliga. Många besökare börjar sin utforskning av stadens sevärdheter med en båt eller buss. Dessa turer är bra att få lekmanna av marken i stadens gator samt förträngning ner de platser du vill besöka för en mer djupgående upplevelse.

Måste-se museer

På de flesta besökares listor är Stockholms Vasamuseet. Vasamuseet är hem till en fantastisk 400 år gamla fartyg i hamnen, som har omsorgsfullt restaurerats till sin forna glans. 95% av 1600-talet fartyget består över av ursprungliga materialet och dess intrikata sniderier och skulpturer gör det imponerande konstverk i sig. Museet erbjuder olika utställningar ligger runt fartyget för besökare lära sig om livet ombord och det finns också en butik och en restaurang.

Modernare överklagande

För älskare av samtida konstverk anses Stockholms Fotografiska museet, som invigdes 2010, vara en av världens bästa samlingar av modern fotokonst. Museet har fyra stora utställningar årligen, tillsammans med cirka 20 mindre. Souvenir- och bokhandel är värt ett besök, liksom museets rooftop bar, som erbjuder en underbar utsikt över staden.

Stockholm erbjuder många andra sevärdheter och platser av intresse bland annat Nobelmuseet och en tur baserat på bästsäljande Millennium-trilogin romaner, av Steig Larsson, vars berättelser var baserade i Stockholm och det omgivande området. Resenärer till Sverige på norrsken semester bör definitivt ta chansen att utforska landets fascinerande stad samt.