Resor

Aurora borealis jakt och den Gyllene cirkeln

Det är, utan tvekan, spänningen i natten utflykter Aurora Borealis jakt i ödemarken i Island som drar mest besökare på vintern. "Landet av eld och is" är dock lika spektakulära av dagen, med några av de mest populära aktiviteter är dagsturer runt öns fantastiska sevärdheter och scener. En dagstur, efter spår av den Gyllene cirkeln, är ett absolut måste för resenärer att utforska Islands dramatiska terräng.

Venture från staden

Aurora borealis jakt sker bäst så långt bort från bländning av city night lights som möjligt. De flesta guider att underlätta jakten tar tittarna till mycket avlägsna områden för de mest optimala möjligheterna. Medan utanför upptagen jäktet i staden Reykjavik, är det möjligt att ansluta till gruppresor eller skriva på för en egen guidad tur på Gyllene cirkeln. Var noga med att ställa tidigt som det finns gott om plats för att täcka och du vill inte missa någon av de stora sevärdheterna.

Þingvellir nationalpark

Första stoppet på Gyllene cirkeln loop är Þingvellir nationalpark. Detta UNESCO: S världsarvslista är både geografiskt och kulturellt betydande till Island. Parken är en del av en spricka zon som går genom Island och du kan även se rifting av Jord skorpa i i markytan. Denna webbplats med naturliga skönhet är också historiskt viktigt, eftersom det var den ursprungliga hem Islands parlament - Alltinget, som var etablerad tillbaka i 930AD. Þingvellir fick UNESCO: S världsarvslista status 1994.

Stor varmvattenberedare och Strokkur Geyser

Den andra hållplatsen på Gyllene cirkeln slingan är de fantastiska gejsrar av Island, nämligen den stora Geyser och Strokkur Geyser. Den kraftfulla, naturliga jet spray som sträcker sig över 20m upp i luften från Strokkur är helt enkelt hisnande. Den fräna lukten av svavel i luften och omgivande bubblande heta poolerna är en ständig påminnelse för besökare blotta kraften bakom denna naturkraft. Strokkur Geyser och den stora Geyser har funnits i över 10 000 år och är fortfarande imponerande idag.

Vattenfallet Gullfoss

Efter kvällar av spännande Aurora Borealis jakt är det svårt för många att tänka någonting att vara lika vacker. Men är det sista stoppet på Gyllene cirkeln äventyr Gullfoss vattenfallet, som är känt för sin imponerande prakt. Den stora grottan som sväljer upp det forsande vattnen faller är 61ft bred och gör en underbar avslutning till en resa att se norrsken.

En resa till Island fylld med nätter av Aurora Borealis jakt kommer att bli en resa att minnas. Men har ön många vackra sevärdheter och platser att fylla dina dagar mellan natt tid jakt. Gyllene cirkeln är helt enkelt fantastisk och inte att missa.