Resor

Utforska reykjavik på norrsken semester

Reykjavik, Island, är en kulturell oas ligger bland en av världens mest populära resmål för norrsken semester. Även om resor till se den berömda Aurora Borealis tar dig ut i staden för optimal visning möjligheter, en gång på Island det vore synd att gå miste om de intressanta sevärdheter och scener i landets huvudstad.

Antikens historia

Island är kanske en av de äldsta och mest historiska landar på jorden, med arkeologiska lämningar Funna och dokumenterade anor från ursprunget till mänskligheten. En av Reykjaviks mest åtråvärda museer är Reykjavik 871 +/-2 Museum. Museet är dedikerat till arkeologiska fynd som grävdes under byggandet av en parkeringsplats, som har visat sig vara några av de tidigaste relikerna av mänsklig bosättning - anor före AD 871 +/-2.

Moderna läckerheter

Medan norrsken semester är fyllda med spektakulära vyer och sevärdheter av fascinerande naturliga underverk, kan det vara lika tillfredsställande att komma tillbaka till de moderna livets goda i Reykjavik. Den Reykjavik konsert- och konferenscenter är väl värt ett besök, speciellt på natten. Den fantastiska moderna arkitekturen med utsikt över den gamla hamnen är vackert upplyst på natten. Det är spektakulär syn att kanske njuta av medan du äter på en av stadens eklektiska moderna restauranger, där fisk och skaldjur är, naturligtvis, den lokala specialiteten.

Natur och kultur i kombination

Islands norrsken semester är en särskilt väl avvägda upplevelse för resenärer som hoppas kunna njuta av den naturliga underverken samt några intressanta kultur. Staden har många moderna museer att besöka, inklusive The National Museum, som har en utmärkt samling av artefakter och lämningar att utforska Islands rika kulturarv. För konstälskare har The National Gallery Island en underbar samling av 1800- och 1900-talet isländsk konst, samt en mängd arbete från kända konstnärer som Edvard Munch, Picasso, Richard Tuttle och Hans Hartung.

Samtidigt undersöka Islands stora utomhus, vore en semester till denna destination inte helt komplett utan ett besök på en av landets berömda termiska utomhuspooler. Lokalbefolkningen har införlivat dessa naturfenomen i sina dagliga rutiner, och njuta av grundligt den avkopplande och föryngrande effekterna av de varma varma källorna.

Eklektisk erbjudanden

Norrsken semester på Island är underbara möjligheter att utforska och uppskatta landets vacker natur också njuta av de många attraktionerna i spännande huvudstad. Reykjavik har så mycket att erbjuda resenärer, och medan det inte kan vara en plats många har planerade besök, staden har en mängd överraskande historiska och kulturella upplevelser tillsammans med några spännande moderna attraktioner.