Resor

Norrsken utflykter - äventyr för livet

Den spännande upplevelsen av Northern Lights resor görs ännu mer speciellt på grund av att många människor har helt enkelt ingen aning vad som väntar. Detta fantastiska naturliga vetenskapliga fenomen har hållit besökare och forskare funderar i århundraden, men misslyckas aldrig att fascinera. Även om det finns inget "standard" om en utflykt till se vad är också känd som Aurora Borealis, finns det en flera sätt att göra äventyret ännu mer oförglömlig.

Super Jeep Tours

På Island görs många norrsken resor via specialanpassad 4WD Super Jeep fordon, utrustade för transport besökare över landet i mörkret av fjärranslutna platser att optimera tittarupplevelsen. De expert lokala guiderna basera turer på prognosen för dagen och uppskattar möjligheten att visa upp sitt vackra land från alla vinklar, samtidigt som åtföljer besökare på jakt efter lampor. Dessa utflykter under natten är också ett unikt sätt att se det nattliga Isländska djurlivet.

Turerna tillgodose mindre, mer intima sällskap på fyra till sex personer. Många guider ger trevliga inslag som ett stopp för en brasa efter en lyckad visning, komplett med lokala delikatesser och värmande drycker. Vissa kamratskap av eldstaden under ett stort himlavalv med stjärnor är en upplevelse som stannar i hjärtan och sinnen besökare för en livstid.

Ta till havet

Resa till mörka, remote inlandet är dock inte en besökares enda alternativet på dessa unika norrsken resor. Ett särskilt roligt sätt att se norrskenet är med båt. Resor ut till havet, strax bortom stadens ljus, ger det perfekta läget för att se spektaklet, obehindrat och i sin magnifika glans. Besökare har även fördelen av att se den fantastiska kusten Islands alla lyste upp, som är värt resan i sin egen rätt. Guider kommer att ge tittarna alla berättelser av mystik och folklore bakom fantastisk kosmisk ljusshow liksom den sann vetenskaplig förklaringen. De flesta av dessa utflykter varar cirka två eller tre timmar och är ett verkligt oförglömligt sätt att se en otrolig syn.

Island är ett spektakulärt vackert land och kan ge några unika och kreativa sätt att uppleva norrsken resor och utflykter. Upplevelsen själv är hisnande men de lokala guiderna är stolta tracking lamporna för besökarna på de mest roliga och fantasifulla sätt. Om du väljer att visa dem genom land- eller sjövägen, är det en upplevelse som får dig att vilja göra det igen och igen.