Resor

Arvet från etniska rätter ingår i dagens moderna malaysisk mat

Befolkningen av Malaysia är ganska varierande och består av tre stora etniska grupper dvs malajer, indier och kineser, men det finns mindre och mindre kända grupper som alla del och paket av Malaysia som vi känner den idag.

Väsentliga Staples

Några av de väsentliga ingredienser som utgör det aktuella Malaysiska köket är ris, som är en viktig daglig stapelvara; olika typer av chili paprika, kokos, Belacan eller räkor pasta; sojasås; tofu, etc. Förutom de ovan nämnda rätter, malaysisk mat har också mycket dragit nytta av sitt koloniala förflutna som införlivade sina matvanor holländska, engelska och portugisiska ingångar. Även Malaysias grannar, Indonesien och Singapore har påverkat olika rätter som nu har sin egen Malaysiska twist. Detta kan vara i form av frukt och grönsaker, smaker, aromer, ingredienser eller metod för matlagning. Vissa produkter har blivit en integrerad del av malaysisk matlagning som kokosnötter som vi extrahera kött, mjölk och andra produkter och används i olika curryrätter, inklusive kötträtter som Rendang.

Invandrare arv

Typiska örter som används i Malaysiska rätter inkluderar pandan blad, citrongräs, gurkmeja, etc., medan grönsaker och frukter som böngroddar, brinjal, kål, okra, rova, sötpotatis, för att nämna några, är alla används i olika rätter. Frukter som calamansi limefrukter, Honungsmelon, guava, durian, jackfrukter, longan, mango, rambutan, Mangostan, papaya, etc är alla används ganska regelbundet i Malaysiska hem och mat. Det är emellertid den kinesiska som har gjort de största bidragen till Malaysiska rätter som vi känner den idag, med världsberömda rätter som kantonesiska stekta nudlar, kyckling ris, Curry mig, fläsk revben soppa kallas Bak Kut Te, äggnudlar med wonton dumplings, etc. De indiska invandrare i rätter som tandoori kyckling, mig goreng mamak en rör-stekt gul nudlar med wokade grönsaker, fisk huvudet curry, tofu och kött. bröd som roti canai, poori och chapatti som har alla blivit välkända namn.

Traditionella rätter

Tillströmningen av dessa etniska grupper hade också fördelen av att föra in sina egna stilar av matlagning, ingredienser, och traditioner, helhjärtat godtagit de lokala malajer, ändras eller ingår ingredienser som passar deras smak, och blev återfödas som moderna Malaysiska rätter. Traditionell malaysisk mat innehåller sådana klassiker som berömda stekt ris skålen av Nasi goreng, Nasi Lemak, kryddig nötkött curry som Rendang, specialtillverkad net-formade bröd som kallas Roti jala, en kryddad omelett kött smörgås kallas Roti John, berömda Malaysiska Satay, etc. Dessa rätter är idag känd som typiska Malaysiska skapelser, men de alla gå med några av deras arv från invandrarna från Kina, Indien, Indonesien och Singapore. Hjärtat av en typisk malaysisk måltid är ris med alla andra rätter och kryddor Taggade som ackompanjemangar eller smårätter.