Resor

Nya Zeelands topp sex bäst bevarade hemligheter

Nya Zeeland erbjuder en imponerande samling av ikoniska landskap som lockar turister året runt. Blyg bort från folkmassorna och du hittar bortom de ikoniska webbplatser, Nya Zeeland är idel visuella glasögon värda sin egen vanära. Ta en dagstur och huvudet utanför allfartsvägarna, söka dessa unika områden och du kommer att hitta fred, lugn och chansen att känna dig helt vilse i naturen.

Här är Nya Zeelands främsta sex bäst bevarade hemligheter:

Nya flaskor Beach

Konsekvent heter en av världens bästa stränder, nya flaskor stranden är, för de lyckliga nog att ha besökt; ett verkligt exempel på natur på det som är bäst. Stranden är dold och dit endast av fot; den lugna 30 minuters promenaden i genom inhemska skogen betyder stranden i sig är sällan utforskas. Detta i kombination med orörda varma vatten och vit sand; göra nya flaskor Beach en dold pärla.

Bannockburn

Kombinationen av stark landskap, flygga vingårdar och avlägsna bergen i Bannockburn erbjuder en intensiv visuell överbelastning. Ursprungligen har en guldgruvor bosättning, området förvandlats till en fantastiska vingård-regionen. Utforska baron landskap och historiska reliker av Bannockburn Sluicings.

Lake Tekapo

Skimrande mjölkaktig blå vatten Lake Tekapo, iväg mot dramatiska södra Alperna är en fascinerande syn som ingen annan. Även Lake Tekapo är på turistvägen genom Mackenzie Country, förbises det ofta som något annat än ett fototillfälle. Stanna lite längre och Lake Tekapo kommer att kasta sin spell på dig med sitt överflöd av hisnande aktiviteter, inklusive stjärnskådning Aoraki Mackenzie Dark Sky Reserve observatorium.

Akaroa

Historiska Akaroa är en charmig kuststad, med dramatiska landskap med en avslappnad lättsam vibe. Bara 75 kilometer från Christchurch, Akaroa är lättillgänglig, men har en känsla du är en värld bort från stressen och jäktet i stadslivet. Den vackra hamnen, historiska byggnader och passion för spektakulära rätter gör Akaroa, onekligen unik.

Christchurch Valley

Christchurch dalen ligger 40 minuter norr om Christchurch, Nya Zeeland snabbast växande vinregion och ett vackert exempel på norra Canterbury landskap. Med 79 vingårdar, är vinälskare bortskämda för val. Familjen ägs och drivs Pegasus Bay är den perfekta platsen för en lång lunch, omgivna av böljande kullar med en vacker sjö, världsklass kök och spektakulära service; den är bunden att fängsla.

Mygga Bay

Tillgänglig endast med båt, mygga Bay i Abel Tasman är verkligen det perfekta strandparadiset. Väl där besökarna inte låta bli att känna sig ensam och lika avlägsen som du eventuellt kan få. Erbjuder vita sandstränder, ljumma turkosa vatten och total avskildhet; Mygga Bay är en av Nya Zeelands största dolda skatter.