Resor

Att utforska Venedig och Neapel

Om du funderar på lite av sommaren reser, är Italien den idealiska platsen att välja. Med sådana vackra landsbygd och lika fantastiska antika städer finns det få platser i Europa som har sådan mas överklagande.

Vid planeringen av en vägbeskrivning för resor, har Italien många städer som lämpar sig för och omfattande. Två sådana städer är Venedig och Neapel - mycket olika, men båda spektakulära i sin egen rätt. Se till att ge båda dessa italienska pärlor din odelade uppmärksamhet och du kommer att belönas väl.

Venedig

Som huvudstad i regionen Veneto, är Venedig ett måste se för alla som reser till Italien. Kanalen staden sitter på en sanka lagunen och består av en grupp av öar som vissa säger, sjunka något mer varje år. Trots denna skugga är själva staden verkligen magisk. Det har faktiskt en historia som går tillbaka längre än vad som anses vara traditionella grundandet, när den första kyrkan byggdes på platsen i 421AD. Med palats och hemliga skrymslen, egendomliga side gator och en upptagen vatten genomfartsled är det inte konstigt att hela staden heter en UNESCO: S världsarvslista.

Det finns så mycket att se och göra i Venedig att du skulle vara hårt pressade att uppleva det alla i bara ett par dagar. En av de första sakerna du kommer att märka är bristen på fordon och, faktiskt, staden korsas bäst till fots eller med båttaxi. Konsten att staden är mycket anmärkningsvärt: hem till "venetianska skolan" av renässansens konst, den har också en modern utlopp på Guggenheim-museet. Andra attraktioner inkluderar några fantastiska kyrkor, torg och den vackra ön Murano, hem för den berömda Murano Glass.

Naples

Om du ner lite längre söderut än många turister njuta av resande, håller Italien fast vid många antika hemligheter. En av dessa pärlor är Neapel medan det är en välkänd stad, det är ofta missat på en resväg turnera landet- men det absolut inte ska vara!

Naples tros vara en av de äldsta, kontinuerligt bebodda städerna i världen. Med historiska centrum den största av någonstans i Europa, du har inga problem att hitta massor att göra, se och äta. Har länge varit en av centrerar av konst och utbildning i landet (och Europa), kan du spendera många dagar att utforska fantastiska museer och gallerier. När det blir dags att äta, du kommer inte bli besviken heller - Naples är traditionella hem pizza! Pop i en av de många pizza butiker och prov den berömda Margherita - stadens specialitet.