Resor

Forrest - från sågverk till mountainbikes

Forrest är uppkallad efter en lokal parlamentariker under dagen - Charles Forrest som var avgörande för skapandet av järnvägslinjen till området i slutet av 1890-talet. Där går järnvägen också gå mark utvecklare och det var på denna tid i vår historia att Forrest började sin resa. 1892 en man vid namn William Pengilly köpt en lokaler på norra delen av staden och förvandlat den till ett hotell. Forrest hade nu en järnväg och en pub - saker var på väg.

I tidigt 1900-tal utvecklats Forrest snabbt till en liten stad med en bank, en lanthandel, ett pensionat, polisstation, bageri, slaktare, välfärd centrum och den mycket berömda "Terminus Hotel". Vad australiensiska inre staden inte har en Terminus Hotel? Om det inte det säker som fan har en Railway hotel!

Loggning var vad körde en utvidgning av denna lilla stad. Män strömmade in till föll för hand de massiva Mountain Ash träd som befolkade backarna i detta vackra område. Bilder av dagar gått verkar overkligt när vi försöker föreställa sig hur det var för dessa män högt ovanför marken i mycket osäkra situationer att föll för hand dessa enorma skogen jättar.

Berättelser överflöd av hur livet var i de tidiga dagarna i bushen. Små kåkar var läskigheter - huggna för hand från busken att ge skydd för många familjer ivriga att tjäna sitt uppehälle. Smuts golv var normen, gas lyktor för belysning på natten, korrugerad för ett tak om du var lyckligt lottade - livet var lite primitiv för många hårt arbetande familjer.

Det var trä som bränslepåfyllning tillväxt av Forrest och det fanns många sågverk till kapacitet. Butiker i sin tur behövdes bränsle arbetarna, som en ägs av en fru Frizon. Det lokala postkontoret togs också så småningom över av henne och hennes man också öppnat och sprang en mycket framgångsrik swamill. Entreprenöriella färdigheter var att vara fint trimmad.

1955 såg införandet av el till Forrest-det var mycket välkomna. Två år senare såg ökningen av biltransport nedläggningen av järnvägen som började i Tyresö och slutade i Forrest. Jag är inte säker på om detta var lika Välkommen. Otways kan vara en mycket blöt plats och ingen av dessa tidiga fordon var utrustade med 4WD kapacitet!

Tio år efter införandet av El slutfördes västra Barwon dammen. Detta var främst att ge Geelong med vatten men som en utlöpare Forrest fick också en löpande staden vattenförsörjning 1967.

2003 stängde sista sågverket sina dörrar. Det var i detta skede att Forrest hade att förnya sig eller dö. Lyckligtvis var staden hem till somliga framåttänkande och sakta men säkert staden ändrat riktning. Forrest nu tittat mot turism.

Idag är township av skogen ett blomstrande samhälle igen. Det är nu känt som Australiens berg cykling kapital innehar många världen klass händelser längs några av de bästa mountainbike stigar i världen. Det har också en egen mikro bryggeri som jag är benägen att tro är en mycket bra droppe.

Om du planerar att tillbringa en stund i detta vackra område hittar du många Boende platser alltifrån budget till stora grupper och romantisk semester. Inte ge det en tanke. Kom och Upplev vad skogen har att erbjuda. Du kommer inte bli besviken!