Resor

Att upptäcka Kina lijiang och tibet

Den ultimata äventyret är resor, eller åtminstone det är vad resor junkies säga. Reser håller dig pigg och ger en Välkommen respit från din normala rutin. När människor diskuterar prospektering och resor, Tibet och Lijiang är inte alltid den första platser som kommer att tänka. Men, de erbjuder några av de mest sällsynta, vackraste upplevelser att vara hade - fysiskt, kulturellt och även andligt - de som törstar efter vad livet har att erbjuda.

Liijiang ligger i provinsen Yunnan i Kina och är omgivet av några av de mest fantastiska naturliga landskapet i världen. Antingen inuti eller utanför Kina, staden i sig är säkerligen en av de vackraste, mest fotograferade någonstans. Det är en av de bäst bevarade antika städerna i Kina och är över 800 år gammal. Tusentals människor som har besökt det beskriver det som en upplevelse som att kliva tillbaka i historia sig själv. Liijiang är en härlig labyrint av vridning, bilfri gator och gamla, rustika hem och skyltfönster och ståtar med 354 vackra broar som spänner över kanalerna som rinner genom gamla stan, föranledde besökare och lokalbor att kalla det "Staden av broar".

Förutom Naxi, en av de mest unika samhällen i världen, fungerar Liijiang som ett hem för många andra olika minoritetskulturer leva tillsammans i harmoni, inklusive Bai, tibetanska, Yi, Mosu människor. Naxi är en matriarchal samhället som utövar Dongba, en vacker shamanistisk religion som är unik och inspirerande för människor av alla trosriktningar. Lijiang är en av de sista holdouts mot påverkan av Han-kineser, att göra sin anmärkningsvärda kulturella blandning är ännu mer extraordinära. Dess invånare upprätthålla en stark känsla av kulturell identitet, uppenbart inte bara i den traditionella folkdräkten men i deras trossystem och seder. Lijiang är en av de få platserna i Kina var minoritetsbefolkningen kan göra så.

Studera Tai Chi med en Master på morgonen, beundra skyhöga snö-tippas toppmötet Jade Dragon Snow Mountain samtidigt ha lunch och tillbringa eftermiddagen cykla eller vandra i regionen Lashi sjön, ett Nature Conservancy område. Lijiang är en unik upplevelse som kommer att inspirera livslångt minnen och är fyllt med fascinerande historia och världsklass landskap som inte får mycket uppmärksamhet i massmedia.

Tibet

Även om Tibet är en plats vars berättelse är inte alltid glad och är långt ifrån färdig, är det fortfarande en plats för levande historia. Tibet är ett land som domineras av Kina men envist klamrar sig fast vid sin egen kultur och identitet- och detta historiska drama utspelar sig på de mest imponerande etapperna i världen, vördnadsbjudande Himalaya, tibetanska platån och den enastående staden Lhasa. En sak är säker: du aldrig glömmer att vakna upp till en morgon soluppgång i Tibet!

Tibet är ett land som prickade med millennium-gamla buddistiska kloster instoppat i fantastiska vyer. En ständig ström av pilgrimer recitera mantran och svängig bön hjulen följa resenärer som besöker landet och detta ytterligare intensifierar den andliga naturen av landet och dess fysiska attribut. Steg till ett tempel och andas in den berusande, inspirerande doften av rökelse och känner en hel kultur - andlig medvetenhet eller helt enkelt njuta av utsikten.

Besöker Tibet innebär också möter du några av de mest vänliga och sympatisk människor i världen, för att inte nämna de spektakulära landskap som inte sett någon annanstans - som Kailash, taklägga av världen, "Tibets heligaste berg. Din erfarenhet i detta land kommer att förändra din syn på mänskligheten övergripande till en mer positiv, främst eftersom tibetanerna är kända för att vara välkomnande och varmt till alla de möter. (Obs: se till att utforska Tibet med en privat tibetanska guide och förare, så att du kan få den riktiga, ocensurerade insider syn på alla frågor.)

Landet förändras med hjälp av ett nytt tåg som kör från Peking till Tibet, investeringar och turism från Kina. Skynda och se Tibet som det har varit innan det bleknar bort under mars tid. Men vara beredd, ring din Diamox och ta det lugnt eftersom många ställen i Tibet i höga höjder som kan nå 12 000 meter.

Du definierar emellertid äventyr - om det innebär att vara fysiskt aktiv, kulturell nedsänkning eller andligt uppvaknande - Lijiang och Tibet ger rikliga tillfällen till äventyr, i alla dess former.