Resor

Förbered dig på en upplevelse vandring i Kina

Resenärer som är lyckliga nog att ha möjlighet att gå på vandring i Kina behöver ingen extra motivation än landets berömda skönhet, historia och fascinerande kultur. Bör de, men vill se till att de är i rätt sinnesstämning för att genomföra sådana en unik äventyr, bekanta sig med de mest kända exemplen på kinesisk konst, samt med vissa västerländska böcker och filmer med en kinesisk miljö, kan vara ett bra ställe att börja.

Komma i stämning för äventyr

De som vill hellre läsa en bok än titta på motsvarande filmen har massor av alternativ att välja mellan när det gäller att sätta stämningen innan en upplevelse vandring i Kina. Ett bra ställe att börja kan vara en översättning av en av de gamla kinesiska legenderna, med legenden av Monkey King, berättade om resan till väst, resterande en perenn favorit. Texter och poesi av Konfucius och andra klassiska tänkare av perioden kan också vara värt sneglande över, som kanske Sun Tzus klassiska politiska lunta, The Art Of War. Blommig, lite gammaldags stil med dessa legender (och deras engelska översättningar) kan vara ett hinder för vissa, men vem är bekväm med det kommer att finna dessa berättelser ett fascinerande fönster till en typ av kinesisk kultur som lämnade resterna till denna dag. Medan skyldig till föråldrade västra stereotyper, kan Hergé's Tintin och de blå Lotus också göra ett bra utbud av behandlingen, särskilt för den yngre publiken eller de som söker något mer lättsamma att läsa före eller under resan.

Om du föredrar dock att titta på filmer i stället för att läsa böcker för att förbereda din semester vandring i Kina, frukta inte. Mycket finns som med böcker, det många filmer som du kan gräva i att som kommer att ge dig en uppfattning av historien av landet - om än mer eller mindre romantiserade. Kinesiska bio är känt för historiska krigsfilmer samt perioden actionfilmer, med en klassisk ålder av landets kultur alltid i fokus. Besökare som vill förstå forntida kinesisk kultur och värderingar kommer att hitta en mängd källor att göra detta. Medan vissa upphävande av misstro är, naturligtvis, krävs, verk som Crouching Tiger Hidden Dragon, hjälte, hus av flygande dolkar, The Warlords eller en gång på i Kina trilogin framställa korrekt vissa aspekter av feodala tider och bara kan få dig i rätt stämning för din kommande resa.

Oavsett media som du väljer att hype du för din upplevelse vandring i Kina, men det viktigaste drivkraft är alltid sannolikt att idén om landets fantastiska landskap och fascinerande tullen. Även om böckerna och filmerna inte fungerar, det bara är vissa orkar man.