Resor

Tillbaka till istiden på Vandringsresor i Österrike

För fans av vandring, trekking och aktiv semester i allmänhet, är Österrike alltid en av de mest populära destinationerna. Walking semester i Österrike ge amatörer och expert vandrare både chansen att delta i all slags aktiva sysselsättningar, av vilka de flesta ta dem förbi härliga alpina landskap och upp grönskande sidorna av bergen. Man kan även få känslan de har transporterats till uppsättningen av filmen Sound Of Music.

Besök isgrottor i Werfen

Men även när du har fått ditt lystmäte av berg och ängar (om man kan någonsin få sitt lystmäte av sådan hisnande skönhet), regionen fortfarande innehar några överraskningar rockärmen. En av de mest dolda, och ännu också mest vördnadsbjudande, är isgrottor i Werfen.

Tillgänglig genom den brantaste linbanan i landet (om du är rädd för höjder, varnas), labyrinten av isgrottor i Werfen kommer sannolikt att bli en av höjdpunkterna i din walking semester i Österrike. Förlängning för en längd av nästan 42 kilometer (30 km) totalt, ödmjuk, visuellt imponerande området kommer att ta bort andedräkten av någon med en uppskattning grandiositet och naturliga skönhet.

Upptäcktes 1879, Werfens isgrottor är största bildandet av denna typ i världen, och har bedazzling besökare, både lokala och utländska, för över hundra år, sedan de öppnade för allmänheten. Det faktum att de är dynamiska grottor - där luftcirkulationen fungerar med ständigt sipprar vattnet för att regelbundet skapa nya isformationer - innebär att även om du tar flera promenader semester i Österrike och besöka grottorna varje gång, de kommer aldrig vara exakt samma som förra gången.

Visst, ett besök på "Värld av is jättarna" är en upplevelse värt att upprepa. När du lämnar säkerhet för omvärlden och venture någonsin närmare jordens kärna, kommer du över ställen med unika is formationer, alla med eget särskiljande namn: "The Empire av Diamonds", "The Serpent", "The Labyrinth av demoner" och så vidare. Inte få alltför skrämda av dessa införande av valörer, men - du kommer att vara i gott sällskap samtidigt undersöka dessa grottor, som erfaren guide finns där för att garantera din säkerhet.

Sammantaget tar rundtur i grottorna ungefär en timme och en kvart. Andra höjdpunkter av vandringen är Possel Tower stalagmit, imponerande, 75-fots höga stora isen banvallen och "ice organ" på Hymir's castle.

Om du vill blick på dessa och många andra fantastiska isformationer, se till att boka din walking semester i Österrike någon gång mellan maj och December. Och kom ihåg - bunt upp, det blir kallt mitt i allt som is!