Resor

Varför är ascot en sådan populär by?

I maj 2013 analyseras ett London baserat global rikedom konsultföretag de mest välbärgade små städer och byar i Förenade kungariket. Dominerar de 10 gjordes små städer och byar (med mindre än 30 000 människor) ligger i den sydöstra och charmiga Berkshire staden av Ascot, hem för upp till 300 miljonärer, topp tio heta listan.

Ascot är en härligt engelska plats synonymt med race goers, Queen, höga hattar och svansar. Men efter denna bravad champagne och höga samhället ligger ett mycket civiliserat och förnäm stad. Köpcentret består av rader av små exklusiva butiker och en mängd matställen. En farmers' market hålls den tredje söndagen i månaden där lokalt producerade produkter kan köpas.

Ligger bara 7 km från Heathrow international airport och ger fantastisk motorvägsförbindelser till resten av landet och direkta järnväg tillgång till centrala London på 30 minuter, gör det enkelt för kaptener av industrin i Ascot. Sport alternativ är topp dollar med mästerskapsbanor på Wentworth, Galopp på Ascot och polo på Smiths Lawn i den stora parken eller Royal Berkshire Polo Club.

Under den berömda Ascot veckan det sägs att 300 000 människor kommer ner på en by i East Berkshire och stadigt kommer att arbeta sig igenom en uppskattad 51.000 flaskor champagne, 44.000 glas Pimms och mer än 2.000 kg hummer. De också titta på några av världens största tävlingshästar testas till sina gränser runt Ascot Racecourse.

Dina grannar i Ascot är ett ganska anmärkningsvärda gäng - John Lennon och Ringo Starr en gång bodde i Tittenhurst Park, Ascot som gjorde Chris Evans. Girls Aloud sångerskan, Sarah Harding föddes i Ascot som var Grey's Anatomy skådespelerskan Camilla Luddington och Marti Pellow, sångare av Wet Wet Wet bor fortfarande här. Andra grannar sägs innehålla ett antal rika ryssar, drottning Noor av Jordanien (änka efter den sena kung Hussein) och rika saudierna med sina egna Ghurkha säkerhetspersonal lever ägor.

Ascot viktiga attraktioner inkluderar också dess utmärkta skolor. Ascot Heath Church of England Junior School, en statlig skola, har fått "bra" med några "enastående" funktioner av Ofsted, skolornas vakthund, medan den höga skolan på Charter School i Sunningdale anses "enastående".

För avgiftsbelagda föräldrar finns det massor av exklusiva val, inklusive Heathfield skola (glamorösa gamla flickor inkludera Lady Helen Taylor, Daphne Guinness och Sienna Miller), och St George's School, Ascot (alma mater av Prinsessan Beatrice). Eton College är bara nio km bort.

Om fina middagar är din sak har sedan på Ascot Grill fört en touch av glamour till lokal restaurangscenen. Coworth Park som gränsar Windsor Great Park (nu en del av gruppen Dorchester hotell) har tre unika restauranger och anses vara en av bästa lokalt för fina middagar. Men om du efter Michelin-stjärna restauranger, Heston Blumenthal Fat Duck och Waterside Inn, drivs av Alain Roux, är bara på vägen i Bray.