Resor

Utforska den vackra regionen runt palermo

Som platsen för en av de två stora internationella flygplatser som betjänar Sicilien, nämns villas i Palermo ofta som en bra bas för resor till provinsen. Därifrån har otaliga val att komma runt ön - från bussar, taxibilar och privata bilar till järnvägsvagnar, inrikesflyg, och även kryssningsfartyg.

Regionen består av nio provinser, tio större städer och olika öar, så man kan förlåtas för att känna sig pressad att se så många platser och attraktioner som möjligt-från vulkanen Etna i Catania till Aolian-öarna. Till de som söker "idylliska pastoral" sidan av Sicilien-villas inbäddad i olivlundar och agriturismo-bondgårdar, för exempel-den livliga staden Palermo kan verka ganska vardagliga. Dock möjligen ingen annan plats bättre kan visa upp den mångskiftande historia och kultur i Sicilien: villas förvandlas till B & Bs eller trattorior, antika katedraler, livliga palats, utsmyckade barock fontäner och mercatos överfyllda med rika produkter och handgjorda skatter. Nedan listas några måste-se sevärdheter som utan tvekan kommer att göra alla besökare längtar att stanna längre i Palermo.

Siciliansk mat

För dem som är fans av italienska och särskilt sicilianska, mat, är denna plats jackpotten! Om man bara går några timmar på väg till någon annanstans, på en dagstur till se sevärdheter eller semester i denna stora stad, det kommer alltid finnas tillfällen under dagen när maten är av högsta prioritet. Många anläggningar runt om i området Servera det allra bästa i hela regionen.

I en ödmjuk hole-in-the-wall eller en posh trattoria, spelar havet en stor del i de måltider som serveras. Massor av färska skaldjur finner sin väg till borden, kombinerat med många inslag av i fastlandets kulinariska stilar. Pasta alla Norma är en av de första saker som måste prövas. Denna klassiska pastarätt använder stekt aubergine, ricotta salata ost, basilika och tomat. Fiskstuvning och hummer tagliatelle är också bra alternativ att prova omisskännligt färska bounty från havet. Sedan göra som lokalbefolkningen gör och toppa din måltid med en espresso och en bakelse!

Inte din typisk Boende

På Sicilien kan villor innebära allt från privata hem till stora palats och allt däremellan. Ett bra exempel på ett atypiskt boende är Villa Malfitano. Det är halv svenska och halv italiensk design, byggd av familjen Yorkshire som sägs ha uppfunnit Marsala vin. Villa Malfitano packad med antika möbler, magnifika objekt och ett ton av historien av ön, och är en attraktion som erbjuder inte bara stora sevärdheter, men många ovanliga historier.

Komma och utforska

Enligt experter kan en besökare tillbringa så mycket som tre månader till ett halvår i Palermo utan att uppleva allt det har att erbjuda. Dock bör du någonsin känner behov av en förändring eller vill utforska andra delar av regionen, staden har bra resor och transport alternativ som hjälper dig att göra just detta. Staden är också en bra bas för korta utflykter och dagsturer till närliggande områden såsom Cefalù, Erice, Segesta, Agrigento och andra destinationer för skönhet runt ön.