Resor

Gå genom Amalfis förflutna

Om historia och arkitektur från de härliga dagarna i förflutnan är din idé om en bra semester, kommer du definitivt vill vara baserad i staden som hela kusten är uppkallad efter: Amalfi. Villor här är ett bevis på dess glansdagar som en maritim makt och handelscentrum. Med sin långa historia av catering till besökare från hela världen, är det inte konstigt det är fortfarande en favorit bland semesterfirare.

Lite historia

En oberoende stat för de flesta av förflutnan, staden först valdes hertig 958; medan styrs av en patricier, dominerade dess köpmän handeln runt området, med handlare njuter gynnade status i islamiska hamnar. I själva verket köpmän här tänkte så fram de var de första att använda guld mynt när alla andra var fortfarande använder byteshandel systemet - inte undra på spår av dess tidigare rikedom och välstånd är fortfarande ganska uppenbart i arkitekturen och sevärdheterna i Amalfi. Villor i området erbjuder även tillgång till några av de mest charmiga och intressanta byggnader och byggnaderna i de omgivande områdena.

Medeltida arkitektur

Underverk som florerar runt Amalfi villorna vittnar om den ståndpunkt som stadens arkitektur varar i annaler av italienska medeltida arkitektur. St Andrew's Cathedral, dess campanile och det närliggande klostret Cappuccini, är till exempel rik representationer av perioden rådande konstnärliga och arkitektoniska rörelser.

Duomo Sant-Andrea, till exempel (St Andrew's Cathedral), är en av de favorit resmål för besökare, med dess sena barock stil interiörer och bysantinska fasad. Stenar och klippor mittemot katedralen erbjuder en magnifik utsikt, med vita huset fast vid klipporna. Kolla också Atrium och utsikt över stadens små gränder och hörn syns därifrån.

Arabiska inflytande

Chiostro del Paradiso, å andra sidan visar tydlig påverkan av handeln med araberna. Området har inte lidit av dess närhet till begravningsplatsen val för stadens adelsmän av förr. Med dess arabiska kolumner och spetsigt valv som påminner om Mellanöstern palats är detta friluftsmuseum en intressant plats att besöka med pelare, sarkofager och även fragment av Duomo.

En av de platser besökare ofta huvudet till är den kulturella pärla känd som Museum av handgjort papper, eller Museo Della Carta. Inrymt i ett gammalt pappersbruk som tidigare ägdes av en av de gamla Amalfitano-familjerna, är det vittne till stadens historia som en av de första papperstillverkning, efter att förvärva kunskaper från de arabiska handlarna.

Charmiga stadsgator

Gatorna själva gör för en underbar kuliss till många Amalfi villor. Vandra genom staden och upptäcka små fyrkanter där folk säljer sina varor - som Piazza dei Dogi, även känd som smedens plaza och Ruga Nova Mercatorum på Via Dei Mercanti, en liten gata med små butiker som passerar genom en liten sten arcade.