Resor

Bege dig till amalfi för kreativ inspiration

Om du vill ha inspiration att bli mer produktiv i din konst, vad kan det vara, varför inte boka någon tid i Amalfi? Villor i området är otroligt rik på de olika element som är garanterat att inspirera konstnärer av alla slag. Richard Wagner slutade en av operorna instängd i ett av kloster-vände-Hotell här, och Hendrik Ibsen slutade spela där. Ett oräkneligt antal konstnärer och fotografer fortsätta att besöka och inspireras av denna hisnande vackra område. Varför inte bli en av dem?

När det gäller konst och inspiration, inget slår Italien: många konstnärer, musiker och författare från förflutnan, nutid och framtid kan intyga det! Denna region har fortfarande, en charm alla sina egna. Hitta precis vad du hittar runt de Amalfi villor som kan bidra till att inspirera dig på din konstnärliga semester.

Ljuset

Som någon artist kommer att säga, det handlar om ljus - och det är vad du hittar massor av längs den Amalfi-kusten. Villor i området badar i typ av ljus som har inspirerat konstnärer som arbetar i många olika medier genom tiderna. Målarna av tidigare, både gamla och nya; fotografer genom åren; filmskapare, både konstnärliga och kommersiella; och även dramatiker, författare, musiker och skådespelare. Så många har börjat och avslutat arbete här.

Många har vaxat lyrisk om toskanska solen, men mindre kända (utom insiders) är den magiska solljus som kyssar kusten i Amalfi. Villor på klippa sidorna, till exempel sola sig i cool men ljusa solljus direkt från ovan, och reflekteras från det turkosa vattnen nedan - det är verkligen typ av ljus som inspirerar.

Omgivningen

Nog om ljuset, vad sägs om åsikter? Natursköna panoramor av naturens härlighet inramning konstgjorda konstnärskap är vad du hittar i överflöd här. Hem omsorgsfullt snidade i klippor, skarp vitt mot grå och ljusa elektrisk blues; dramatiska raviner och mjuka böljande kullar; Bysantinska och barock arkitektur och smala kullerstensgator promenader genom charmiga byar - det är grejer av drömmar.

Material

Utan tvekan finns det bästa pappret i världen här. Lokala fabriker producera s.k. bambagina, en grönskande, tjocka handgjort papper som har sagts att "framkalla en hel värld att konstnären som är känslig till förslag av dessa förlägger" - enligt konstnären Giuseppe Leone. Föreställa sig att en väl inked penna till sådana sidor, eller om de rika färgerna för en målning; Vem vet vad man kan göra med rätt papper i rätt miljö? Cartiera Amatruda är kanske den mest kända papper, ha skett i ett gammalt pappersbruk på samma sätt sedan 1400-talet - sina bärbara datorer och löst papper är mycket eftertraktade.

Smaker att upprätthålla

Vad är en konstnärlig semester utan underbar mat och dryck? Kaféer och restauranger längs kusten är aldrig brist på berömda limoncello likör! Från lokala citroner kallas sfusato amalfino är, det bästa ackompanjemang till underbara smaker och smaker från det italienska köket rikligt i området.