Resor

Utforska konsten att Andalusien på skolresa

Som den näst största i Spanien är Andalusien en fantastisk region som har mycket att erbjuda lärare planerar en skolresa det. Även om stränderna är ett bra drag för holiday goers, är en av de viktigaste attraktionerna i regionen de traditionella historia och kulturella attribut som påbörjade det. Med muslimsk tradition och arkitekturen blandas med klassisk påverkan från grekerna och romarna kvar, finns det vissa skönhet att konsten och arkitekturen i staden som studenterna inte kommer hitta någon annanstans på en skolresa. När i regionen, uppmuntras studenter att lära sig mer om konstnären Picasso och hans verk, då chef över till centrum för samtidskonst att se några moderna verk av regionen.

Picasso

Född i Malaga till en familj av medelklass, där hans far var konstnär och bildlärare, Pablo Picasso omfamnade konst i tidig ålder och kom för att bli en av de viktigaste personerna i modern konst. När han finslipade sin skicklighet under sin fars ledning och senare på den kungliga akademin av San Fernando, blev Picasso en mycket skicklig konstnär.

Men han tillbringade större delen av sitt vuxna liv i Frankrike, i dag på din skolresa, kan du besöka Museo Picasso i hans födelseort. Museet öppnades 2003, och är baserad på Plaza de la Merced, bara 200 meter från där han föddes. Det finns över 285 föremål och föremål som har donerats till museet av Picassos familj och vänner som hjälper till att ge besökarna en rundad bild av konstnärens liv och verk. En bonus att besöka Museo Picasso Malaga är chansen att se arkitekturen av byggnaden, som byggdes på ruinerna av ett slott, några bitar av som fortfarande överleva. Var noga med att kolla sketchbooks och konstverk som skänktes av Picassos dotter.

Centrum för samtida konst

Avsiktligt grundat och byggt i hjärtat av Málaga av kommunfullmäktige, var centrum för nutidskonst utformad som en plats att dela och främja 1900 och 2000-talets konst. Öppnades 2003, är detta museum definitivt värt en plats på resplanen av någon skola resa till Andalusien. Verk som ingår i den permanenta samlingen har en särskild lutar mot konsten att de senaste decennierna, med verk av Damian Hirsts Julian Opie och Thomas Ruff, bara för att nämna några. Det är en annan del av uppmärksamhet ges till verk av spanska konstnärer från 1980-talet och framåt, som tjänar till att visa upp ett rikt kulturarv som är lika modern som den är bred.