Resor

Studera utomlands i Katalonien - lärande klassiker

Klassiker i klassrummet är upptagen med gamla texter, kompletteras med andra skriftliga bevis, som inskriptioner och ostraka (mindre formellt skriva på en bit av keramik eller sten) och några bilder av föremål och platser. Utlandsstudier ger klassiker studenter chansen att gå genom webbplatser och uppskattar deras layout, skala och estetiska detaljer på plats och besöka museets samlingar som religiösa, militära och vardagliga objekt. Catalonia är en region som är väl lämpad för klassiker skolgrupper studerar utomlands, med höjdpunkter, inklusive de gamla städerna Tarraco och Empúries och ett antal högkvalitativa museer.

Tarraco

En UNESCO: S världsarvslista, den antika staden Tarraco (på moderna staden Tarragona) är en av de största kvarvarande platserna av Roman Hispania. Dess historia föregår förmodligen ankomsten av romarna, som iberierna bebodda regionen och hade kommersiella kontakter med fenicierna och grekerna längs kusten. Under det andra puniska kriget mellan Rom och Karthago, romarna kom i mer konkreta siffror på den Iberiska halvön och under loppet av två hundra år, erövrade det. Tarraco föreskrivs en leverans bas för krig mot den Iberiska halvön och blomstrat i sin egen rätt, med byggnadsarbeten - däribland i den närliggande landsbygden, en akvedukt och en grav som kallas Torre dels Escipions - som överlever i dag.

Klassiker skolgrupper kan utforska ruinerna av staden, ser ut för inskrifter i Latin och feniciska, och besöka närliggande akvedukten och grav. Det finns också en Tarragona arkeologiska museet med en stark samling av romersk och tidig kristen artefakter, inklusive en vacker väggmålning av en påfågel och skulpterade verk.

Empúries

Staden Empúries grundades av grekiska kolonister från Phocaea 575 f.Kr., på en liten ö vid mynningen av floden Fluviàs. De gav den namnet Emporion, menande "handelsplats". Nybyggarna flyttade till fastlandet senare. (Staden är nu helt på fastlandet, som gror förskjutits kustlinjen.) Även om Empúries överlevde självständigt när romarna satte den Iberiska halvön, ledde sitt beslut till sidan med Pompejus mot Caesar till dess förlust av självständighet när Caesar vann. Det senare sjönk och övergavs.

Det finns en intressant arkitektoniskt övning för klassiker studenter besöker Empúries medan du studerar utomlands: jämför den grekiska anpassningen av byggnader i kuperad terräng och den romerska linjära fredsplanen som påtvingas landskapet. Ett antal religiösa strukturer finns kvar, inklusive tempel till Artemis, Zeus-Serapis och den Capitolinska triaden Jupiter, Juno och Minerva, samt en tidig kristen basilika.

Barcelona arkeologiska Museum

Ett besök i Barcelona arkeologiska museet är ett utmärkt slut på utlandsstudier i Katalonien. Det har fynd från marinarkeologi, samlingar om Empúries och andra platser, och en rad speciella utställningar.