Resor

Rom - antika underverk runt varje hörn

För älskare av historia, kan få städer vara ganska lika attraktiv som Rom. Om du arrangerar Fiumicino flygplats överföringar för att tillbringa lite tid i staden, finns det många fantastiska attraktioner som gör det möjligt för dig att upptäcka den gamla sidan till staden. Här är några av bästa att sätta på din resplan under ditt besök.

Forum Romanum

Forum Romanum var i centrum för Antikens Rom, vilket gör det till en höjdpunkt för många människor. Du får susa förbi det på dina Fiumicino flygplats överföringar men du behöver definitivt att komma tillbaka till fots utforska. Denna enorma området är fyllt med ruinerna av tempel, offentliga utrymmen och basilikor, alla är fortfarande mycket imponerande. Du kan verkligen tänka mig hur det måste ha varit när du promenera runt ruinerna och se höjdpunkter som Arch av Septimius Severus, kurian och templet av Saturnen.

Circo Massimo

Detta var den största stadionen i antikens Rom, upp till 250 000 personer; Det var den plats där folkmassor skulle samlas för att titta på chariot tävlingar redan 300-talet fKr. Även om det inte är mycket att se nu, är det ändå värt ett besök att föreställa sig hur det måste ha varit tillbaka i dag.

Imperial forum

Imperial Forum består av fyra forum Nerva, Augustus, Caesar och Trajanus, som mestadels har grävts efter de begravdes tillbaka i 1930-talet. Nu kan du utforska de olika tempel och andra ruiner som omger dem. Mercati di Traiano är en av höjdpunkterna, liksom Trajanus kolumn (Colonna di Traiano), med dess mycket detaljerade reliefer.

Palazzo Valentini

Dessa gamla hus ligger under en stor herrgård är nu en topp turistattraktion i Rom. En annan sevärdhet du kan passera i närheten på Fiumicino flygplats överföringar, det är inte svårt att hitta hit när du återvänder till fots. Det finns en audiovisuell display att njuta av, som verkligen hjälper till att föra den till liv så ni kan föreställa er hur liv brukade vara i den antika staden.

Colosseum

Sist men inte minst, är Colosseum symbolen för Rom och en av de mest igenkännbara landmärkena i världen. Arenan brukade sitta 50 000 människor, som skulle samlas för att titta på de blodiga gladiator striderna. Det byggdes under det första Århundradet, och är fortfarande en otrolig syn att se. Helt enkelt inte kan du besöka Rom utan att se detta.

Upptäck underverk i antikens Rom

Efter ankomsten på din Fiumicino flygplats överföringar, kontrollera att du har några, eller alla, av de ovanstående attraktionerna på din lista. Många människor besöker Rom att ansluta med dess antika förflutna, och dessa höjdpunkter alla ger dig en glimt in i historien av en av de mest fascinerande gamla städerna i världen.