Resor

Paris katakomber: venture djupt under ytan

Katakomberna i Paris kallas officiellt i franska som l'Ossuaire Municipal. Detta är en spännande och makabra attraktion som ser du huvudet rätt ner under ytan av Paris, och några sevärdheter i staden är benägna att göra intryck på dig. Här är vad du behöver veta om du vill besöka efter ankomsten på din transfer till flygplatsen Charles de Gaulle.

Vad är katakomberna i Paris?

Om du väljer att besöka katakomberna efter du ordna din transfer till flygplatsen Charles de Gaulle, befinner du dig på väg ner till ossuary som ligger 20 meter under gatorna i Paris, söder om vad brukade vara stadsporten. Över sex miljoner människor är begravda här nere, i en grotta som utgör del i vad som brukade vara de "sten milesna".

Faktiskt stenbrott i Paris, eller "les carrières de Paris', är mycket större och detta är bara en del. Dock är stenbrott som helhet ofta kallas katakomberna.

Nu katakomberna är ett av staden Paris' Museum, tillsammans med en annan 13 museer, och det är en topp attraktion för alla som besöker staden.

Historia av katakomberna

Stenen som var ur gruvorna användes för att bygga från Louvren och katedralen Notre-Dame, men när gruvan inte var används någon mer, del av det användes som katakomberna. Dessa öppnas i 1700-talet, och de blev populära med turister på 1800-talet. I själva verket ända sedan 1874, har katakomberna varit öppen för allmänheten.

Kroppar placerades här på grund av stängningen av kyrkogårdar, som då utgör en hälsorisk. Många kända personer är begravda här, bland annat författaren Jean de La Fontaine, målare Simon Vouet och arkitekten Claude Perrault. Många människor var också begravd här under revolutionen.

Vad du ser på en rundtur

Som du rulla över gatorna på din Charles de Gaulle flygplatstransfer överföring till Paris, överväga vad som ligger under. Du kanske vill gå på en guidad tur att du kommer att se den makabra synen av många ben placeras på displayen. Det är en mycket gripande upplevelse, och du kommer att gå tillbaka på en resa genom tiden.

Det finns många dikter och passager ristade i hela katakomberna och vid ingången ser du en som säger "Stopp, detta är sfären av döden". Det är ganska långt ner - 130 steg i alla - och turen tar dig längs en sträcka på ca två kilometer, tar ca 45 minuter för att slutföra.

Upptäck själv katakomberna

Det finns några attraktioner lika intressant som Paris katakomber, så detta är verkligen en av attraktionerna att sätta på din lista över saker att se när du har fast från din transfer till flygplatsen Charles de Gaulle in i staden. Paris är inte brist på sevärdheter, men om du vill göra något lite annorlunda under din vistelse här, du kommer inte ångra detta konstiga webbplats.