Resor

Bra ställen att äta i Rom

Italien är en oas för matälskare och Rom är inget undantag; liksom de flesta städer är det dock tillrådligt att göra lite forskning om de bästa restaurangerna att hitta den mest autentiska mat samtidigt i staden. Din Fiumicino flygplatstransfer tar dig senaste några underbara lokala ställen att ta noterar. Här är några rekommendationer.

Husmanskost i staden

Den italienska säger "Precis som Mama gör" är sa för en anledning, det finns inget bättre än äkta italiensk matlagning. Hitta de bästa ställena att äta det kan vara en strävan för alla besökare till Rom, men. Det familjeägda La Tavernaccia ger dig stor autentiska hem matlagning och är populär bland lokalbefolkningen, vilket alltid är ett gott tecken. Den kaotiska atmosfären kommer att göra för en livlig kväll och börjar med en underbar vitlök bruschetta kommer att få din måltid en utmärkt start. Det är ett bra ställe att prova lasagne, men alla rätter är utmärkt och desserter är spektakulära.

Trastavere är perfekt för restauranger och barer och du hittar Roma Sparita i en av sina vackra piazzor. Här kan du äta god mat utomhus på sommaren, omgiven av de unikt byggnaderna i Rom. Restaurangen serverar enkel romersk mat och bland rätterna hittar du cacao e pepe pasta, som är gjord av pecorino-ost. För fiskälskare, ett måste prova är cozze alla marinara, en bra maträtt av musslor i vitlök, Chili peppar och tomat.

En annan bra restaurang till försök i Trastavere är Da Enzo, som ligger i den lugna östra sidan av Trastevere. Ligger här betoningen på ingredienser och alla vin, ost, ägg och kött serveras är 100% ekologisk. Det är särskilt känt för sin baccala och fyllda zucchini blommor.

Husmanskost utanför staden

Du kanske vill ta sig utanför centrum av Rom för att utforska omgivningarna, och du kan upptäcka potentiella platser på din Fiumicino flygplats överföringar. Ett bra ställe att få lite frisk luft är Vascello, som ligger i området Monteverde. Det är högt upp så det blir underbart uppfriskande breezes för att fläkta utanför tabellen. Ägarna är sardiska, så maten är ett bra exempel på att viss mat, med ravioli med ricotta och citron och spaghetti med rökt fiskrom. De serverar också bra carbonara och matriciana såser.

Hostaria Antica romerna finns på Appia och är ett bra ställe att äta lunch efter en allvarsam besök på de berömda katakomberna. Det har en vacker skuggig innergård och var faktiskt ett mausoleum sig 2 000 år sedan. den är uppbyggd runt ett monument som byggdes för frigivna slavar av kejsaren Augustus. Färsk fisk serveras varje dag och antipasto inkluderar vildsvin korv och skarpa och läckra pecorinoost. Ägarna är mycket vänlig och välkomnande och det är en allround underbar matupplevelse. Du kommer verkligen bli bortskämd för val med den omfattande menyn.

Äta i Rom är en underbar upplevelse om du tar dig tid att titta på möjligheterna. Dina Fiumicino flygplats överföringar kan leverera du för en semester fylld med läckra och autentiska matupplevelser.