Resor

Lära sig utomlands i fyra städer i Kina

Mandarin blir inarguably en dominerande språk i framtiden, eftersom Kina växer i ekonomiska och politiska makt i global skala. Fler skolor i väst erbjuder Mandarin till sina elever och lärande utomlands i Kina är därför ett utmärkt val, att ge dessa elever en chans att öva deras Mandarin med infödda talare och expandera sina språkkunskaper. De fyra städerna i Peking, Xian, Chengdu och Shanghai ge en mångsidig inblick i stora landet, inklusive dess språkliga mångfald.

Beijing

Pekings vackraste monument, den förbjudna staden - för nästan 500 år hem till de kinesiska kungliga dynastierna - står imponerande över det vidsträckta och ökända Himmelska fridens torget. Det är ett stort komplex av ca 980 byggnader med över 8000 vikar eller rum. Att utforska det tar studenter till tronen rum, innergårdar, trädgårdar, statyer och mer; Det kommer att kännas oändlig. En annan berömd struktur som aldrig verkar upphöra är den kinesiska muren, byggd över många århundraden som en defensiv åtgärd mot fiender i norr. Peking, med dess "rena" Mandarin, är en bra första destination för kinesiska studenter som studerar utomlands.

Xian

Xian är mest känd för terracotta warriors begravd med Qin Shi Huangdi, den första kejsaren av Kina, öster om staden. Ett besök på webbplatsen kommer inte att glömmas snabbt. Utgrävning av krigare är ännu inte komplett, men omfattningen av begravningen är klar- och svindlande. En medföljande museum visar andra objekt från stora jordfästningen. Tillbaka i staden, kommer eleverna att uppskatta omfattningen av försvarsställningar fots väggarna. Tempel och moskéer - Xian är den östligaste punkten på Sidenvägen som ansluten Kina till den islamiska världen och den östra kanten av Europa - är många och vackra.

Chengdu

Hem till giant panda, Chengdu är en annan topp stopp på en resa för studenters lärande utomlands i Kina. En världsberömd avel forskning och centrum för jättepandor drar i nästan 100.000 besökare per år för att se ikoniska djuret i en native-liknande bambu livsmiljö. Studenter kan lägga ny vokabulär till deras repertoar som de lär sig om bevarandeinsatser där - sedan huvudet i stadens gator att beställa kryddig rör-frites och dricker te i en av stadens otaliga tehus. Dialekten är annorlunda i Chengdu: en form av Sichuanese kallas Chengdu, skiljer sig från andra former av Sichuanese.

Shanghai

Framme i Shanghai, kinesiska språket studenters lärande utomlands kommer att hitta en annorlunda form av kinesiska: "Shanghainesiska", en form av Wu kinesiska, ömsesidigt obegripliga med "rena" Mandarin. De två typerna av kinesiska samexistera i Shanghai, med Mandarin lingua franca medan Shanghainesiska är modersmål. Detta hindrar inte studenter från utövar sina Mandarin, antingen genom att beställa skaldjur dumplings eller besöka många sevärdheter, såsom Jadebuddha-templet, Nanjing Road, Bund och Yu-trädgården.