Resor

Studera utomlands i provence - klassiker

Klassiker studenter fokuserar ofta på det pulserande hjärtat av det romerska riket, grand Rom men många provinserna erbjuder en fascinerande utsikt över det romerska imperiets utsträckning. Det är omöjligt att förstå det romerska riket utan att förstå landar långt utanför Roms murar. Provence är en utmärkt plats att ta klassiker skolgrupper för studera utomlands: städerna Nimes och Arles och kommunen i Vaison-la-Romaine innehåller utmärkta ruinerna av romerska provinsiella städer, inklusive fascinerande fakta av staden byggmetoder.

Nimes

Staden Nimes blev en romersk koloni innan 28 f.Kr., utgivningsåret för den tidigaste kvarvarande romerska mynt från staden. Det låg på Via Domitia, en romersk väg konstruerat 118 f.Kr som ansluten Italien och Spanien. Kejsar Augustus gav det omfattande vallar, som två grindar återstår idag, och många andra romerska byggnader byggdes - inklusive den imponerande amfiteatern i stadens centrum.

Medan du studerar utomlands i Nimes, eleverna kan börja att få en förståelse av hur romerska städerna i hela riket byggdes. Amfiteatern, fortfarande används idag, har överlevt århundraden med bevis på hur publiken var skyddad från värmen från sommarsolen intakt. Vid Pont du Gard, en välbevarad akvedukt nära Nimes, kan studenter identifiera bevis för romersk byggnad metoder i byggnadsställningar märken och numreringen av stenar. Tillbaka i staden, ett besök på Maison Carrée är givande: det är en av de mest välbevarade tempel från helheten av det romerska riket. Det byggdes av Marcus Vipsanius Agrippa och tillägnad hans två söner, Gaius Caesar och Lucius Caesar. Det är ett utmärkt tillfälle för klassiker studenter att förstå hur det kändes för en Roman att kliva in i ett tempel.

Arles

Staden Arles togs av romarna 123 f.Kr och fick politiskt när det stod med Caesar mot Pompey. Många av de romerska byggnaderna överleva, inklusive en teater, bad och en amfiteater som fortfarande används. Det är en annan utmärkt plats för klassiker studenter att besöka när studera utomlands, med dess offentliga underhållning strukturer ge dem möjlighet att föreställa sig händelserna iscensatta två tusen år sedan.

Vaison-la-Romaine

Romerska ruinerna i kommunen i Vaison-la-Romaine är på en slående kontrast till de i Nimes och Arles. Efter den romerska erövringen i 125-118 F.Kr, lokala keltiska stammen, Vocontii, behöll tillräckligt autonomi och myndighet i regionen för att hindra staden från att åter grundade längs en styv romerska plan. Besöka Vaison-la-Romaine är således ett exemplar av varför utlandsstudier är så värdefull: klassiker studenter kommer att kunna se och känna skillnaden mellan en romersk stad layout och en inhemsk stad, öppna deras ögon för mångfalden av kulturella livet i det romerska riket.