Resor

Ta perfekta villa paus i menorca

Så du har beslutat om en villa paus och valt Menorca? Bra val! Det är inte riktigt lika stora och upptagen som de närliggande öarna, är det helt perfekt tillflyktsort att ge dig de vila och avkoppling du kan begäret.

Men bara för att det är en liten ö betyder det begränsar dina alternativ. En villa semester i Menorca erbjuder ett enormt utbud av valmöjligheter när det gäller det sätt som du kan tillbringa din semester.

Här är några av dina alternativ.

Den enkla sol och Sand Holiday

Förmodligen den mest populära bland visionen om en perfekt medelhavssemester, detta är den perfekta ön till helt enkelt lounge runt, blöt upp solljuset, och dopp i vattnet när det blir alltför varm - antingen din egen privat pool eller havet. Med en kustlinje som sträcker sig över 216 kilometer och mer än 80 vackra stränder (varav flesta är orörd), kommer du definitivt känna långt från vimlets yra här.

Några av de mest populära stränderna är Son Bou (med öns längsta strand); Cala Pregondina, som många anser vara bland de vackraste; Binibiquer och Arenal d'en Castell, som är populära för de som inte vill vara långt borta från komfort av lyxiga resorts; och Es Grau, som, på grund av dess grunda sandstranden hylla anses vara bäst för dem med barn.

De naturintresserade Holiday

Så vill du ha din villa semester att vara en av med naturen? Menorca är fortfarande det bästa valet! Ön har förklarats ett biosfärområde av UNESCO sedan 1993, varför många av dess naturresurser lämnas orörd. I själva verket finns det 19 områden av särskilt intresse, tillsammans med fem nationalparker och naturreservat - inklusive den naturliga parken Albufiera des Grau.

Överväga orkidé jakt med ett fotografi eller en målning grupp över landsbygden och förtrollas av de vackra blommor som vallmo, ringblommor, vilda rosor, rock rosor, ragworts, tistlar och blommande vitlök (de är verkligen vacker, bara inte lukta dem); gå på fågelskådning turer och bocka av några arter från listan. eller bara gå den fantastiska klippor och raviner att se naturen i sin fulla glans.

Historia och arkeologi Buff Holiday

Om att få en glimt av förflutnan är din idé om en underbar villa paus, finns det ingen brist på historiska platser och arkitektoniska sevärdheter över hela ön. Mahon och Ciutadella är de bästa ställena att börja: missa inte fästningen La Mola på norra sidan av Mahon hamnen, Fort San Felipe vid infarten till hamnen och museerna nära Mahon marknaden. I Ciutadella, hela staden är en historielektion i sig, men missa inte stenbrott samt största och mest fantastiska begravningsplatsen på ön, Cala Morell.