Resor

Hur att slå jetlag - 6 saker att veta innan du reser!

Om du någonsin upplevt jetlag innan, är chansen kanske du är intresserad i att hitta sätt att undvika det i framtiden. Jetlag (även känd som dysynchronosis) är en extrem trötthet folk ibland får efter att ha varit på en lång flygplan flygning över olika tidszoner.

Ibland tillsammans med trötthet gör jetlag människor känner mig grinig och mentalt tråkig. Vissa människor också uppleva jetlag inducerad gastrointestinala störningar som matsmältningsbesvär.

Trots extrem trötthet är en av de svåraste delarna om att ha jetlag att det ofta är kännetecknas av svårigheter att falla och/eller vistas sover. Detta beror på att din dygnsrytmen störs på grund av förändringar i din normala dag-natt cykel.

Lyckligtvis om du försöker att lära sig slå jetlag, finns det saker du kan göra innan du åker hem.

6 Saker att veta om hur Beat Jet Lag

Sannolikheten för jetlag ökar mer tidszonerna du reser igenom. Också, om du kommer bara för en dag eller två, är det sannolikt bäst att bo på din typiska sömn vakna schema i stället för att göra tidigare justeringar.

För dem som reser i tre eller fler dagar över flera tidszoner, finns det saker att veta om hur man slå jetlag som kan leda till lyckligare och mer bekväma resor. Här är några enkla att följa förslag att tänka på innan din resa:

Planera framåt. Även erfarna resenärer har en hel del detaljer att spåra under internationella resor. Se till att du gör dina resplaner i förväg för att hålla det så enkelt som möjligt. Planering framåt kommer att minska stress och detta är säker på att vara till hjälp, även om du lider någon jetlag relaterade symptom.

Organisera dina papper. Vara mycket organiserat innan du resa och uppleva trötthet är en viktig resa strategi. Detta inkluderar att se till att du har alla dina handlingar, resvägar, visum, och andra nödvändiga pappersarbete och dokumentation organiserad och lättillgänglig.

Stanna hydratiserade. Dricka mycket vatten och andra sunda vätskor är viktigt hela tiden men det är särskilt viktigt under flygresor. Uttorkning kan göra jetlag mer allvarliga. Om du dricker alkoholhaltiga eller koffeinhaltiga drycker, se till att dricka extra vatten.

Begränsa koffein och alkoholintag. Kaffe, te, läsk och alkoholhaltiga drycker är kända för att ha negativa effekter på vissa människors sömn, även utan den extra dynamiken av resor. Om du förbereder för en lång air flight och ute för att begränsa effekterna av jetlag, begränsa ditt intag av dessa drycker är lämpligt för bättre sömn.

Följ ljuset. Tro det eller ej, är light en mycket viktig faktor i vår övergripande sömnkvalitet. Erkänner detta, finns det saker du kan göra innan du reser för att hjälpa din kropp förbereder för att minimera jetlag. Som rekommenderas i British Medical Journal av Drs. Herxheimer och Waterhouse, reser du west, försöker hålla mig vaken under dagtid och försöka somna när det är mörkt ute. Om du reser österut, försök att begränsa din exponering för starkt ljus på morgonen och tillbringa så mycket tid utanför som du kan på eftermiddagen. Dessa åtgärder kommer att arbeta för att justera kroppens klocka och hjälper till att reglera din melatonin nivåer rätt tid på dagen.

Få aktiva. Lätt till måttlig motion kan vara fördelaktigt om du drabbas av svårigheter att somna på grund av jetlag. Det är dock viktigt att du undviker intensiv fysisk aktivitet precis innan sängen, som faktiskt kan fungera som en stimulerande. Också, om du försöker att hålla sig vaken under dagen, tränar utomhus i dagtid ljus (gå på en promenad, cykla eller spela spel som tennis eller golf) rekommenderas som en strategi.

Få massor av sömn är viktigt för din hälsa, oavsett om du reser. Sömn experter rekommenderar att de flesta vuxna behöver mellan 7 1/2 och 9 timmars sömn varje natt. Innan du tar på en lång resa, är planera i förväg för din sömn en bra idé. Du säker på att njuta av dina resor mer om du känner strömförande med mycket vila och är inte drabbade med de negativa effekterna av jetlag.