Resor

Londons sevärdheter

Madame Tussauds

Rankad som en av "Londons all-time favorit turistattraktion" Madame Tussauds varit öppen för allmänheten sedan 1835. Madame Tussauds är ett wax museum skylta liv storlek modeller av världen kända kändisar. Museet erbjuder 14 zonplanerar av ren spänning genom sin fantastiska liv storlek modeller och en 4D filmupplevelse. Listan över kändis statyer på museet inkluderar idrottsstjärnor, skådespelare/skådespelerskor, populära politiska gestalter, musik legender, författare, religiösa ledare och kända konstnärer av alla slag.

Madame Tussauds ligger i centrala London, nära Regent's Park. Museet ägs av Merlin Entertainments group, den största europeiska operatören av turistattraktioner. Madame Tussauds i London var först i sitt slag och en replik av det kan ses på 9 andra städer i världen nu. Populariteten av museet ledde till globala expansion i året 1970 och idag har vi en Madame Tussauds museum i följande städer: Amsterdam, Berlin, Wien, New York, Las Vegas, Hollywood, Washington DC, Bangkok, Hong Kong och Shanghai.

Museet är namngiven efter dess grundare Marie Tussaud en fransk expert i konst av vax skulptera. Hon tog till vax modellering vid späd ålder av 16. Hon började museet på Baker Street med sin första solo utställning och expanderat långsamt sina skapelser. Idag står museet på Marylebone Road uppvisar tusentals vax skulptörer att miljontals turister.

Museum i London

Museum i London berättar Sagan om London och hur staden har överlevt genom turbulenta tider och har vuxit fram. Det ligger på London vägg och på gångavstånd från St Pauls Cathedral. Attraktionen är ett måste se för alla turister som hjälper dig att förstå historien om en av de största städerna i världen. Ingången till museet är fri av kostnad emellertid en mycket minimal avgift debiteras Visa The Cheapside hamstra.

Museum i London öppnades i året 1976 och har ritats av arkitekterna Philip Powell och Hidalgo Moya. Förlägga renoverades 2010 och nu har mer utrymme tillmötesgående mer artefakter från svenska historia. Museet förklarar i kronologisk ordning de förändringar till staden av romarna och senare inbördeskrigen. Överlevnad av staden efter den ökända pest och stora branden i London är också förklaras på ett tilltalande sätt.

Nya utställningsrummet ingår i museet berättar mer om Londons samtida vision och mode. "Inspirerande London" är till exempel ett nytt Galleri skylta de samtida förändringarna i Londons idé av inspiration och originalitet.