Resor

Avoriaz, ett perfekt komplement till chalets i morzine

Medan hyra stugor i Morzine, France fortsätter att vara en populär vinter tid ockupation för snö sport aficionados, staden kan ibland drabbas som minsta problem som delas av alla skidorter: under den icke-skidåkning driftstoppen, tristess kan lätt sätta i. Det finns bara så mycket krypa upp vid den öppna spisen kan du göra, trots allt.

Lyckligtvis för passagerare i chalets i Morzine har särskilt resort ett perfekt läge för en dagstur bara ett stenkast bort. Den närliggande staden och semesterorten Avoriaz erbjuder allt Morzine kan sakna, och är säker på att behaga dem som söker en respit från backarna och pister.

Byggd på en vrå ovanför staden Morzine, är Avoriaz snabbt bli känd bland vinter sport gemenskapen för dess rikedom av platser att besöka, utsökta arkitektur och unik atmosfär - alla som gör det väl värt ett besök för semesterfirare bor i stugor i Morzine. Staden skiljer sig från kring orter av aktivt strävar efter att erbjuda mer än bara utmanande skid och snowboard körningar, snarare bank sina marker på exakt vad de andra städerna bristen - offpist sevärdheter och aktiviteter.

Kanske den mest direkt tilltalande bland dessa är Aquariaz, en kombination waterpark och växthusgaser som tillåter besökarna att paddla på sin fritid i uppvärmda pooler samtidigt simning omgiven av ungefär 1500 typer av tropiska växter och över 180 tropiska träd. Sedan öppnandet 2012, denna park har förståeligt nog blivit en av de viktigaste turist hotspots i Avoriaz, och det är säkert kommer att glädja de som söker något för att lugna chill att vara ute i pisten hela dagen.

Aquariaz är inte, Avoriazs enda hävdar emellertid till berömmelse när det gäller icke-vinter-sport-relaterade aktiviteter. Långt innan äventyrsbadet öppnade, var staden redan välkända i dess omgivande regionen för dess årliga fantastisk filmfestival. Hölls i ett format som inte skiljer sig från de evenemang som Fantasporto (i Portugal), denna historiska festival inledde karriären för sådana välkända direktörer som Peter Jackson, Steven Spielberg och David Cronenberg, innan dess slutliga nedläggningen 1993 och ersätts med den aktuella Festival du Film Fantastique de GĂ © rardmer, i Vogeserna. Allt som är återstår av festivalen numera ett antal affischer, visas hela den lokala restaurangen "Le Bistro" lokaler.

Slutligen kommer att cykling entusiaster vara glada att veta att såväl Avoriaz Morzine ofta värd etapper av Tour de France, en av de största tävlingarna i cykling kalendern. Möjligheten att bevittna en sträcka av denna historiska ras bör ge mer än tillräckligt motivation för cykling buffs att hyra ut stugor i Morzine eller Avoriaz under tiden för tävlingen!

Det är då tydligt, att Avoriaz är en perfekt tillflyktsort alternativet för Morzine skidåkare eller brädåkare som är trötta på sluttningarna och vill göra något lite annorlunda i nedtiden vinter-sport!