Resor

Bor på en ski chalet? Morzine kommer till liv i januari

Snö semesterfirare klagar ofta över att det inte finns mycket att göra i vinter orter än curl av branden i deras dyr ski chalet. Morzine verkar vara undantaget från regeln i detta avseende som januari månad ser den alpina staden vaknar till liv med ett antal aktiviteter som är säker på att behaga början av året gäster som bor i regionen.

I main event som händer i regionen i början av 2014 har naturligtvis att göra med ski, och redan kan utgöra tillräckligt skäl för även icke-praktiserande vintersport entusiaster för att hyra en ski chalet: Morzine är värd FIS Alpine Ski tävlingar, som kommer att se ett antal professionella skidåkare ta till skidbackar i den i en mängd olika evenemang. I ett fält i sportens värld som ofta är kvar av TV för mer populär sport, utgör detta utan tvekan ett gyllene tillfälle för fans av skidåkning att se några av sina idoler på nära håll och i handling! Denna händelse äger rum på Pleney från den 6: e till den 9 januari, och fokuserar främst kring slalom prövningar, så fans av denna typ av skidåkning bör se till att inte missa det.

För dem som skidåkning inte tilltalar, gör staden också rymmer något av intresse. Den franska semesterorten firar traditionellt den ryska ortodoxa julen, och en vecka i början av januari, dess gator kommer att invaderas med traditionella verksamheter kopplade till datum. Gäster som tycker att upptäcka om seder och bruk av olika kulturer runt om i världen bör därför se till att kliva ut från eldstaden åtminstone en stund under denna tid: runt deras ski chalet, Morzine kommer att lysa med sin egen version av rysk jul!

Förutom dessa två stora, uppseendeväckande händelser, kommer ett överraskande antal mindre förekomster att göra säker på att den gamla tron att resort livet är tråkig är bevisat fel. Nästan varje dag i januari månad håller en ny överraskning i beredskap för gäster som bor på en ski chalet. Morzine kommer att vara värd för ett stort antal konserter, danser, vandringar, idrottsevenemang och även studiebesök under hela den första månaden av 2014, och programmet är varierad nog att erbjuda något för alla.

En återkommande höjdpunkt av Morzine kulturella kalender för December 2014 kommer att vara den "besöket i ladugården", där berörda parter kan bekanta sig med den traditionella fransmännen alpina metod för att göra ost. De mindre intresserade av mejeriprodukter kan, under tiden, bege dig till valfritt antal levande musik spelningar, hockey spel, drinkar och dans kvällar och även en omgång berg Laser, en Alps-version av Lasergame!

Det är klart, då det Morzine är allt annat än en tråkig, sömnig mountain resort, som gäster i januari kommer att kunna intyga att!