Resor

Gaming i chalets i morzine - de bästa titlarna att plocka

För gäster som betalar bra pengar för deras chalets i Morzine, kanske gaming inte verkar vara en prioritet, eller ens något att göra alls. Men som någon ung person kommer att säga, en bra virtuell utmaning är en av de bästa sätten att fördriva en stormig, blåsig kväll när pisterna är stängda; och lyckligtvis för vinter sport aficionados, det finns ett antal titlar som skildrar sina favoritsporter, över alla de viktigaste system och gaming generationer.

I själva verket har man en nischmarknad för skidåkning och snowboardsemestrar titlar sedan nästan gaming, med gamla Atari 2600 ger först av många titlar försöker replikera upplevelsen av bokning chalets i Morzine eller en annan utväg och tar till backarna. Det första försöket av detta slag, helt enkelt kallas "Skidor", var relativt populärt på tiden och banade väg för vad som skulle komma.

I efterföljande år och "generationer", har det knappast varit ett fall av ett spelsystem som inte räknar minst en vintersport spel bland titlarna i sina bibliotek. Det faktum att snowboard anses ofta vara en extrem sport som bidragit till sådana titlar till mainstream, med mitten av 90-talet serier som "Cool Boarders" (på den ursprungliga PlayStation) lek flera spinoffs och ännu fler efterföljare. Gaming världens fascination med lätt-till-pull-off stunts, inte möjligt i tidigare system eftersom grafiska begränsningar, hjälpte till att göra dessa titlar bästsäljare, i en trend som har kylts ned avsevärt nuförtiden, men fortfarande sticker upp sitt huvud från tid till annan.

Som snowboard klättring till toppen av världens gaming diagram, fortsatte skidåkning dock att ockupera en mycket mer nischposition inom marknaden. Medan visuellt imponerande i sin egen rätt, skidåkning ses ofta som en mycket mer "elit" (och tråkigt) sport än snowboard och är därför lite svårare att göra tilltalande för en omedelbar tillfredsställelse-söker offentliga som spelare. Fortfarande, titlar som "Val D'Isére Ski Park Manager" (ett mikroförvaltning spel i stil med "Sim City" för PC) eller "Vinter OS Nagano" (ett multi simuleringsspel på gamla Nintendo 64 och PlayStation) har bidragit till att hålla lågan vid liv genom åren.

Resultatet av denna trend är att numera gamers tomgång bort timmar på deras chalets i Morzine har ett brett utbud av titlar att välja mellan. Och medan siffrorna är något snedställd mot retro konsoler, de nyare system också erbjuder tillräckligt titlar att hålla någon självrespekt vintern gamer nöjd!