Resor

Hur man väljer rätt hus båten för dig

Det är viktigt att välja den mest tillförlitliga båten om du vill njuta av äventyret "hyr". För nybörjare, nämnda båtar hör till kategorin modern och mäta från 30 till 50 fot. Dessa fartyg har tillverkats och finjusteras för olika driftförhållanden.

Det första steget i att välja en husbåt är att fastställa typ och storlek på båt. Leta sedan för en charter företag via webben eller genom att be om referenser från personer du litar på. Tillhandahåller specifikationer och ange dina inställningar så befraktaren som kan hjälpa dig att göra ett beslut. Klienter utan erfarenhet i segling måste hyra en skeppare och besättning att navigera Husbåten. Men medför detta extra kostnader förutom avgifterna som hyra, bränsle och port.

Se till att båten har en eller två skopor av vinden. Denna mekanism används för ventilation ändamål även om vissa moderna fartyg är utrustade med luftkonditionering enheter. Inspektera båtens grundläggande redskap och se om den är försedd med säkerhetsutrustning, kommunikationsenheter, navigationen redskap och grundläggande verktyg. Du kan behöva hyra en GPS (Global Positioning System) enhet om du vill ha en.

De flesta charterbolag tillhandahålla mobiltelefoner tillsammans med VHF (mycket kickfrekvens) sändare. Detta kan användas för personliga samtal om du betalar för aktivering och användning. Du kan också begära för dykning grejor som snorkel, fenor, mask och syre tank. Det är dock lämpligt att ta med din egen eftersom hyran är ganska dyra. Utrustningen kan dessutom inte matchar dina mått.

Husbåten har vanligtvis ett kylskåp och ice chest för konserverade drycker. Se till att du bekräftar detta med stadgan företaget innan du undertecknar ett kontrakt. Förresten, granska villkoren i ditt avtal att se om allt är i ordning. Du kommer att behöva betala en deposition på minst 50 procent medan balansen bör lösas innan segling ut. Fråga om försäkringsskydd. Detta är viktigt för alla sjöresa vid olyckor.

Resa lätt. Ta bara viktigt som ljus och varma kläder, handdukar, badkläder, första hjälpen kit, parasoller och brett brätte hattar. Filtar och handdukar tillhandahålls vanligen av befraktare. Förbereda ett schema så att du inte slösa tid och se till att du njuta av varje minut av din husbåt escapade. Kom ihåg att denna kryssning är relativt dyra så se till att hela resan kommer att vara mycket minnesvärd.