Resor

Utforska den magnifika okavango deltan

Afrikanska safari semester är bland de mest populära äventyr semester tillgänglig och med så mycket att erbjuda den vilda djur älskaren på denna kontinent är det lätt att se varför. Varje land är hem till en unik och mångsidig miljö och kontinenten som helhet är värd några av vår planets mest otroliga djur-, växt- och fågel arter.

Med så många rutter att välja mellan och afrikansk safari helgdagar turer körs i flera afrikanska länder, måste det bli en resa som kommer att uppfylla dina förväntningar. Till exempel anser underbara Okavango Delta.

Okavango Delta

Många afrikanska safari semester är baserade i Kenya, Tanzania och Botswana, eftersom dessa är de viktigaste destinationerna för spotting kontinentens berömda lejon, flodhästar, bufflar och elefanter. Okavango Delta i Botswana är en otrolig resmål; Detta våtmarksområde som täcker en yta på över 16 000 kvadratkilometer, och är världens största inre floddelta. Deltan består av ett intrikat nätverk av kanaler och på vissa afrikanska safari semester har du chansen att resa med Mokoro - traditionella Stockbåt kanot.

Isolering, fred och orörda naturliga omgivningar är spelets namn i The Okavango Delta och safari lägren här är bland de mest exklusiva. Byggd i linje med den naturliga omgivningen, ge lägren också gästerna en högklassig wildlife lodge upplevelse.

Deltan är omgiven av enorma Kalahariöknen och matas av floden Okavango, som faktiskt har sin källa i Angola. Detta område är en som överlever på grund av April och juni regn som fylla på floden vid dess källa. Vid denna tid på året kan floden av sötvatten ses sprids genom slingrande kanaler och laguner.

Är här det troligt att se elefanter, hjordar av bufflar, betande antilop och majestätiska giraffen, och om du har tur, kanske du också plats mer svårfångade Leopard eller gepard. Eftersom detta område är 160 arter av däggdjur och över 150 arter av reptiler, finns det ingen brist på wildlife spotting möjligheter.

Inom området Okavango finns några lyx läger som är noggrant kontrollerade av lokala bevarande organisationer. Djurlivet är prioritet här, och medan regeringen vill främja djurlivet och låta besökare, i ett försök att bevara naturliga ekosystem och det begränsar antalet turister som besöker varje år.