Resor

Upptäck vår planets mest otroliga wildlife på afrikansk safari tours

Om du är en ivrig vilda djur älskare, bör definitivt afrikansk safari tours på ditt äventyr semester agenda. Om du föredrar att sova under stjärnorna i busken eller i en mer bekväm lodge i ett av viltreservat, blir det en semester som passar.

Kenya och Tanzania

En stor del av afrikansk safari turer körs i Kenya och Tanzania, eftersom det är där spelet är mer produktiv och djurliv-observation möjligheter är vanligast förekommande. Från Arusha National Park till Tarangire och Lake Manyara, och från Serengeti till Masai Mara, detta område spricker i sömmarna med några av jordens mest fantastiska djur.

Geografin i området är varierande och har formats av miljontals år av intensiv vulkaniska och tektonisk aktivitet. Great Rift Valley dominerar landskapet och är hem till stora sjöar, mäktiga berg och vulkaner och calderas. Giraffer, elefanter, lejon och Buffalo strövar området och himlen ovan teem med otroliga fågellivet. Afrikansk safari tours är resan för livet för dem med en passion för lärande om jordens djurliv.

Arusha National Park, Mount Kilimanjaro och Mount Meru, är ett bra exempel på tanzaniska landskap och erbjuder en fantastisk kombination av frodiga regnskogar, vulkaniska kratrar och vackra sjöar. Flodhästar är den stora attraktionen här som den svartvita Colobus apa och Afrikansk buffel.

Erfarenhet av Serengeti lever verkligen till sitt rykte och denna stora östra regionen kryllar av vilda djur. De flesta turer kommer att tillbringa några dagar här för att göra mest av de otroliga möjligheterna erbjuds. För fågelvänner är Ngorongoro Crater ett måste. Detta relativt orört område är en populär häckande marken för den graciösa strutsen, de magnifika Bustards och humoristiska sekreterare fåglar.

Afrikansk safari turer kommer att se dig genom några av kontinentens mest fantastiska naturscenerier - oftast på en morgon och kväll spel enhet varje dag. En lokal guide som har erfarenhet av observation djurlivet medföljer. Djurskådningsturer körs i antingen öppna toppad jeepar eller ex-armén lastbilar, som erbjuder fantastisk utsikt i alla riktningar så att alla får chansen att se. Dessa bekväma fordon erbjuder en fönsterplats för alla, vilket innebär att angelägna fotografer har möjlighet att få några fantastiska bilder.

På de bästa afrikanska safari tours, kommer din mat och boende att ingå som kommer som dina överföringar, en reseledare och en lokal guide.