Resor

Däggdjur - titta på tiger tours

Stjärnan i alla Tiger turer är naturligtvis den ikoniska stor katten av den indiska subkontinenten. Men det är inte de enda däggdjur djur entusiasterna kan hoppas att observera över Indien och västra Nepal nationalparker och reserver. Båda länderna är hem till en mängd olika däggdjursarter, som de naturvetarexperter vägledande Tiger tours kommer att söka och påpeka - inklusive Leopard, djungel katt, Asiatisk elefant, Dhole (den indiska Wild hund), Wolf, lättja Björn och civets. Någon av följande nationalparker och naturreservat, entusiaster kan njuta av utmärkt däggdjur-tittande.

Bandhavgarh National Park (Indien)

Bandhavgarh National Park är en av Indiens finaste naturreservat och ett utmärkt läge för Tiger tours. Morgon och kväll djurskådningsturer regelbundet möter mäktiga djuret, med erfarna tour leverantörer erbjuder en hög framgång av observationer. Den relativt lilla området av parken skapar en hög täthet av vilda djur, att säkerställa att besökare också se många andra däggdjursarter. Det är möjligt att se Dhole, lättja Björn och även Wolf, som vildsvin, gyllene schakal, apor, hjortar och antiloper. Bandhavgarh fornborg med utsikt över nationalparken gör det en särskilt speciell plats för att titta på däggdjur.

Panna National Park (Indien)

Utflykter till den fantastiska nationalparken Panna är särskilt vackra, vilda djur blomstrar vid floden Ken. Parken erbjuder möjligheten att se många svårfångade däggdjursarter, däribland Leopard; på natten ta turer besökare ut för att se svårfångade nattaktiva arter som djungel katt och civets. Panna National Park är också hem för ett brett utbud av Indiens hov däggdjur, inklusive Chinkara och Sambar. Det lägre antalet turister i denna park ger vilda djur entusiaster tydligare möjligheter att observera dessa vackra däggdjur.

Pench och Kanha reserver (Indien)

Några möjligheter kombinera dessa två fantastiska reserver i en minnesvärd däggdjur-upplevelse. Körning på morgonen och kvällen genom en rad olika livsmiljöer, kan vilda djur entusiaster hoppas att upptäcka Tiger och kanske leoparden, samt Gaur, Spotted och träsk hjort, Sambar, vildsvin och gyllene schakal. Antilop och apor överflöd. Dhole och lättja Björn är också bosatt i reserverna. För att slutföra sina däggdjur som tittar, kan besökare utöka sin turné till turist-fri Tadoba reserv.

Suklaphanta Wildlife Reserve (Nepal)

Suklaphanta Wildlife Reserve i västra Nepal är en vacker reserv, skydda några av de mest omfattande och rikaste gräsmarkerna i Asien. Det är känt för dess utmärkta bosatt och besöka fågel befolkningen, med över 400 arter registrerats - men det är också hem till många däggdjursarter. Dessa inkluderar asiatiska elefanter och stora indiska en horned noshörning, träsk, Spotted och Hog rådjur, gyllene schakal, Terai Langur, Leopard och magnifika Tiger. Turer kan också utsträckas till Koshi Tappu Wildlife Reserve.