Resor

Tiger semester för äventyr entusiasten

Har du alltid velat ge sig in i den indiska djungeln på jakt efter Tiger? Semester i den norra delen av Indien med fokus på observationer av denna majestätiska stor katt blir allt populärare bland vilda djur älskare. Tiger helgdagar kan kombineras med en kulturell utflykt också, om du önskar.

Bokning med ett välkänt och etablerat företag garanterar att du har tryggheten av en reglerande hållbar turism-ackreditering. Om du säkerställa detta är på plats kan du vara säker på turerna körs på ett miljömässigt ansvarsfullt sätt. Vissa företag deltar också aktivt med naturvårdsavtal och bidra till givande orsaker både finansiellt och operativt. Också, vissa företag stödja lokala pensionat och stugor och om möjligt använda lokala guider att följa turen för att göra positiva effekter inom gemenskapen.

Vilken tur?

Den första och viktigaste ingrediensen vid bokning Tiger semester är att välja turen rätt för dig. Måste du forskning och tänka på exakt vad du vill, hur mycket resa du vill göra, boende du söker och hur många reserver som du vill besöka. Till exempel vill du din resa att fokusera enbart på den stora katten eller skulle du föredra en mer varierande djurliv erfarenhet? Du måste också överväga vem reser på resan och huruvida logi och resväg är lämplig för alla medlemmar i ert parti. När du begränsa dina krav, göra du också ditt val av resvägar mer hanterbar.

Bokning turen

När du har bestämt dig för att boka med du kan boka online eller via telefon. Om du har ytterligare frågor som inte besvarats i din forskning, nu är det dags att be dem. Bokning formulär behöver fylla och en inledande deposition betalas. När detta är gjort, får du bekräftelse med detaljer av din resplan och annan resa information som krävs (visum, vaccinationer etc).

Den stora fördelen med bokning med en etablerad tour företag i stället för att agera på egen hand är att anställda är mycket erfarna inom. De kommer att vara mer än glada att dela sina geografiska och logistiska kunskaper med dig eftersom många har arbetat på vägen som reseledare och tryggt kan besvara eventuella frågor du kan ha.

När det gäller Tiger semester, för många vilda djur entusiaster kommer detta vara kulmen på en livstid dröm. Ingenting kan jämföras med observation vilda djur i deras naturliga miljö och en gång upplevt, det är omöjligt att glömma.