Resor

Ski skolresor - FAQ

Om du överväger inleder en skidresa i skolan för första gången, några av följande vanliga frågor och svar kan visa sig vara användbart.

Där går sådana resor till?

Kanske traditionellt franska, schweiziska, italienska och österrikiska Alperna var de viktigaste destinationerna - och de förblir en stor del av många skolan ski trip resvägar. Men de senaste åren har nya destinationer för skolor öppnat, inklusive platser som Andorra och Nordamerika.

Hur kan du avgöra vilka resort är bäst?

Det är nu så mycket val att det måste erkännas att det inte är alltid lätt att välja! En bra start är att hitta en specialiserad leverantör av skolan ski trip resvägar och be om råd. Vissa orter är helt enkelt bättre utrustade för vissa typer av krav än andra - till exempel ålder-spänna av ert parti kan göra skillnad. En specialist kommer att matcha dina krav mot tillgängliga alternativ.

Alla behöver några erfarenheter?

Nej, inte alls! Många orter har utmärkta "plantskola backarna" och de tar eleverna långsamt upp kompetens stege börjar med komplett nybörjare.

Måste barnen att köpa egen utrustning?

Nej, som organiserade resor kommer att eller kan göra arrangemang för uthyrning av utrustning. Deltagarna måste dock oftast att investera i sina egna varma kläder.

Är flygresor viktigt?

Nej, och det kan vara en välsignelse om du har studenter med flygande fobier. De flesta av de alpina och pyreneiska resorts kan nås bekvämt med buss inom hanterbara tidsramar från franska kanalen hamnar. Nordamerika innebär naturligtvis en lång plan resa.

Vad för slags Boende tillhandahålls?

Detta varierar enormt beroende på resan du har valt och resort. Som regel är boende i sovsalar (segregerade) eller små grupprum. Normerna är vanligtvis hög om du reser med en etablerad och erfaren leverantör.

Vad är för att göra förutom skidåkning?

Detta är en annan viktig sak att ta råd och ha i åtanke när du väljer din resort. Yngre människor måste hållas ockuperade om tristess skall kunna undvikas, och inte alla orter runt om i världen har nödvändigtvis samma faciliteter för icke-ski verksamhet. Vissa, dock, erbjuda utmärkt extra saker att göra, inklusive resor till lokala städer eller tätortsområden, simning, icke-ski snö sport, biografer, diskotek och så vidare. Återigen, ta råd på den här.

Hur krävande blir maten?

Det är mycket osannolikt att vara ett problem. Skidåkning och snö sport bränna stort antal kalorier och därför maten är oftast gott om och kalori-kolhydrat intensiv. Det blir också oftast av en typ som de flesta ungdomar kommer att vara väl förtrogen med, inklusive pasta, pizza, soppor, kött och chips plus massor av bakverk etc. Det kommer inte att vara kontroversiellt för den stora majoriteten av typisk deltagare på ski skolresa.